Vicepreşedintele CSM, despre avizul privind revocarea lui Kovesi: Motivarea este aproape gata. Până la sfârşitul săptămânii va ajunge la Klaus Iohannis

Vicepreşedintele CSM, Codruţ Olaru, a declarat, joi, la Ministerul Justiţiei, că motivarea avizului negativ dat de Secţia pentru Procurori a CSM privind revocarea Codruţei Kovesi este aproape gata, cel mai probabil la sfârşitul săptămânii urmând să ajungă la Klaus Iohannis.

1719 afișări
Imaginea articolului Vicepreşedintele CSM, despre avizul privind revocarea lui Kovesi: Motivarea este aproape gata. Până la sfârşitul săptămânii va ajunge la Klaus Iohannis

Vicepreşedintele CSM, despre avizul privind revocarea lui Kovesi: Motivarea este aproape gata

"Motivarea este aproape gata, probabil până la sfârşitul săptămânii va fi comunicată decidenţilor", a declarat Codruţ Olaru, vicepreşedintele CSM.

Întrebat cum comentează criticile lui Tudorel Toader, magistratul a răspuns că nu vrea să intre în polemici cu ministrul Justiţiei, urmând ca răspunsurile Secţiei pentru procurori a CSM să fie redate în scris prin intermediul motivării.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, luni, că procurorii din CSM au luat o hotărâre rapidă, "instant", referindu-se la avizul negativ dat propunerii de revocare din funcţie a procurorului-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, precizând că acum acestora le este greu să motiveze.

"Va merge (la Preşedinţie -n.r.) imediat ca va fi gata (motivarea -n.r.). Procurorii din Secţia Consiliului Superior al Magistraturii au luat o hotărâre instant, aşa, o rapidă, în câteva minute. În realitate, cred că au fost mai puţin de 10 minute că eram acolo. Eu am făcut afirmaţiile pe care le-am făcut şi pe care mi le menţin. Acum, vă daţi seama că le este greu ca să motiveze contra evidenţei", a declara Tudorel Toader, la ministerul Justiţiei, pentru Antena 3.

Pe 27 februarie, Secţia pentru Procurori a CSM a dat aviz negativ pentru revocarea lui Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror şef al DNA, avizul fiind unul consultativ.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici