Viceprimarul din Cluj-Napoca Laszlo Attila, audiat la DNA în dosarul lui Sorin Apostu

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca Laszlo Attila (UDMR) s-a prezentat, luni după-amiază, la DNA Cluj, surse judiciare afirmând că acesta ar urma să fie audiat în dosarul în care primarul suspendat din funcţie, Sorin Apostu, a fost arestat pentru luare de mită.

460 afișări
Imaginea articolului Viceprimarul din Cluj-Napoca Laszlo Attila, audiat la DNA în dosarul lui Sorin Apostu

Laszlo Attila (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca Laszlo Attila (UDMR) a ajuns în jurul orei 16.15 la sediul DNA Cluj, el afirmând doar că nu ştie de ce a fost chemat.

Potrivit unor surse judiciare, Laszlo Attila ar urma să fie audiat în dosarul în care primarul suspendat din funcţie, Sorin Apostu, a fost arestat pentru luare de mită.

Conform surselor citate, şi celălalt viceprimar al municipiului Cluj-Napoca Radu Moisin (PDL) ar urma să fie audiat, alături de mai mulţi consilieri locali, în legătură cu unele contracte de salubritate încheiate de Primărie.

Laszlo Attila: Am fost audiat la DNA în calitate de martor

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca Laszlo Attila a declarat, la ieşirea din sediul DNA Cluj, că a fost audiat în calitate de martor, fiind întrebat de procurori despre două contracte

Întrebat de jurnalişti dacă o cunoaşte pe Aspazia Droniuc, femeia de afaceri care a fost trimisă în judecată pentru dare de mită în dosarul în care va fi judecat şi vicepreşedintele CJ Cluj, suspendat din funcţie, Radu Bica, Laszlo Attila a spus că nu.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, şi directorul general al Brantner România, Călin Stoia, au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, în noaptea de 10 spre 11 noiembrie, în baza unor mandate emise pe numele lor de Curtea de Apel Cluj. Apostu a fost arestat pentru luare de mită, iar Stoia pentru dare de mită. Cei doi au făcut recurs la măsura arestării preventive, însă ICCJ le-a respins solicitările.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, arestat pentru luare de mită, a fost suspendat din funcţie după ce prefectul judeţului Cluj, Florin Stamatian, a emis, vineri, un ordin în acest sens.

Conducerea PDL Cluj-Napoa a decis, săptămâna trecută, cu unanimitate de voturi, susţinerea viceprimarului Radu Moisin pentru funcţia de primar interimar.

Anterior, preşedintele UDMR Cluj, deputatul Mate Andras, declara că reprezentanţii Uniunii vor avea discuţii cu celelalte grupuri ale partidelor din Consiliul Local, cărora li se va propune susţinerea lui Laszlo Attila ca primar interimar.

Consiliul Local Cluj-Napoca ar putea fi convocat, marţi sau miercuri, într-o şedinţă "de îndată", pentru a alege primarul interimar al municipiului dintre cei doi viceprimari, Radu Moisin şi Laszlo Attila.

Potrivit DNA, Sorin Apostu a primit, în perioada 2009-2011, 94.000 de euro pentru a încheia contracte de salubrizare şi asigurare a parcului auto al regiilor subordonate CL Cluj, banii fiind încasaţi de la firmele beneficiare ale contractelor prin cabinetul de avocatură al soţiei sale.

Soţia primarului municipiului Cluj-Napoca, Monica Undina Apostu, este şi ea învinuită în acest dosar.

În acest dosar sunt cercetaşi pentru dare de mită şi oamenii de afaceri Simion Mureşan (Electrogrup), Călin Stoia (director general al Brantner România), şi Mustafa Bekar (asociat la Kiat Group Construct).

Firma Brantner - Vereş a câştigat, alături de compania Rosal Grup, licitaţia organizată de Primăria Cluj-Napoca, în 4 iunie 2009, privind concesiunea serviciului de salubrizare menajeră, fiecare adjudecându-şi un sector al municipiului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici