Victimele izolării. În Bucureşti a crescut numărul cazurilor de violenţă domestică

  • Victimele violenţei sunt cele mai afectate de noua epidemie de coronavirus
  • Numărul femeilor agresate a crescut de când a fost instituită starea de urgenţă
  • Cel mai mare centru din Capitală pentru victimele violentei domestice are o capacitate de 100 de locuri
1848 afișări
În această perioadă grea pentru întreaga omenire, când noul coronavirus a pus stăpânire pe întreaga planetă, există şi victime ascunse ale acestei epidemii. Este vorba despre femeile agresate de soţii lor, care trăiesc un coşmar alături de ei pentru că nu au unde să se ducă şi sunt forţate astfel să stea în izolare cu agresorii. De când a fost istaurată în ţara ta starea de urgenţă, numărul femeilor care cer ajutor a crescut.

O spune chiar director general DGASMB.
 
„Decretarea situaţiei de urgenţă a făcut ca numărul femeilor care sună să ceară ajutor, să ceară un acoperiş deaspura capului ca să nu mai fie în acelaşi domiciliu cu soţul agresor a crescut foarte mult”, susţine aceasta. 
 
Primarul general al Capitalei a vizitat miercuri cel mai mare centru pentru pentru victimele violentei domestice din Bucuresti. Locaţia are  o capacitate de 100 de locuri.
 
„Noi avem în acest moment 100 de locuri, deci capacitatea de 100 de beneficiari. În acest moment există opt persoane adulte şi 14 copii, deci există capacitate în continuare pentru a prelua aceste cazuri care sunt victime ale violenţei domestice. olegii noştri de la DGASMB sunt sunaţi aproape zilnic de astfel de situaţii, de cazuri, doamne în special care spun că nu mai pot să locuiască împreună cu copiii sub acelaşi acoperiş cu partenerii de viaţă”, a spus Firea. 
 
Pentru că nu au voie să iasă afară, cei mici, care vin insoţiţi de mamele lor, au parte de programe educative.
 
Cosmina Simean, director general DGASMB, spune că „este o perioadă foarte grea atât pentru femei cât şi pentru copii, ei stau înauntru, nu ies niciodată afară din acest centru, la fel ca noi toţi care trebuie să stăm pentru a preveni răspândirea virusului,facem eforturi deosebite să nu ne plictisim, să ne jucăm, mă refer aici la copii, pe grupe, se fac activităţi cu mamele lor să îşi îmbunătăţească cultura generală şi abilităţile care le vor permite după părăsirea centrului să se integreze în societate”. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici