Victor Costache, medic chirurg, actual consilier onorific al premierului: „Suntem pe primul loc în Europa la mortalitatea din spitale evitabilă”

  • România este pe primul loc în Europa la mortalitatea din spitale evitabilă.
  • Cel puţin, asta susţine fostul ministru al Sănătăţii, Victor Costache.
  • De curând, acesta s-a întors pe scena politică, devenind consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîţu.
1837 afișări
Imaginea articolului Victor Costache, medic chirurg, actual consilier onorific al premierului: „Suntem pe primul loc în Europa la mortalitatea din spitale evitabilă”

Victor Costache, consilier onorific al premierului: „Suntem pe primul loc în Europa la mortalitatea din spitale evitabilă”

„Unu din două decese în România ar putea fi evitate dacă ne raportăm la stadiul cunoaşterii în Medicină şi medicamentele existente”, spune medicul chirurg Victor Costache. Din păcate, momentan, România continuă să se afle în capul listei negre atunci când vine vorba despre mortalitatea în spitale.
 
Cea mai mare problemă, pe lângă lipsa fondurilor suficiente pentru spitale este hiperreglementarea din sistemul legislativ sanitar, crede Costache. Prin „tot felul de legi şi subterfugii se crează un monopol greu de spart. Pacientul rămâne astfel la periferia sistemului medical până când nu se vor adopta reforme legislative importante de tip european”, explică acesta.
 
 
O parte importantă din bugetul Sănătăţii vine prin Ministerul Sănătăţii, continuă fostul ministru.
„Aceste fonduri sunt acordate absolut inechitabil, netrasparent. Aici sunt cele mai multe probleme. O supapă de oxigen, pentru care am militat anul trecut şi am fost la un pas de a reuşi, ar fi introducerea asigurărilor complementare de sănătate”, recomandă Costache. 
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici