Victor Negrescu cere intervenţia Uniunii Europene în România pentru a gestiona criza medicală

  • Europarlamentarul Victor Negrescu a solicitat Uniunii Europene să intervină pentru a ajuta ţara noastră în gestionarea crizei medicale.
  • „Pandemia nu a trecut. Mai sunt multe state membre care întâmpină probleme în a gestiona criza din domeniul sănătăţii”, afirmă Negrescu.
4247 afișări
Imaginea articolului Victor Negrescu cere intervenţia Uniunii Europene în România pentru a gestiona criza medicală

Victor Negrescu cere intervenţia Uniunii Europene în România pentru a gestiona criza medicală

„Pandemia nu a trecut. Mai sunt multe state membre care întâmpină probleme în a gestiona criza din domeniul sănătăţii. De aceea, acest subiect trebuie să fie primordial pe agenda Consiliului European. În România, din cauza incompetenţei partidelor de dreapta, avem astăzi peste 500 de decese pe zi. La fiecare 2 minute moare o persoană, iar acest lucru riscă să readucă întreaga Europă în zona roşie. Uniunea Europeană trebuie să intervină. Nu poate să lase lucrurile la voia întâmplării, mai ales că executivul din România a ratat atât campania de vaccinare cât şi achiziţia de teste din bani europeni”, a spus în plenul Parlamentului European eurodeputatul PSD Victor Negrescu.

Europarlamentarul român a solicitat o decizie în cadrul Consiliului European privind criza preţurilor din domeniul energiei şi o implicare mai amplă în gestionarea efectelor negative generate de pandemie.

„Efectele negative ale pandemiei asupra economiei şi societăţii sunt doar la început. Consiliul trebuie să fie mai activ în a reacţiona. Este valabil şi pentru criza preţurilor din domeniul energiei. Profiturile cresc, iar populaţia europeană sărăceşte. Dincolo de cinismul unor lideri politici, este nevoie de măsuri active şi de acţiuni europene care să ofere soluţii la provocările şi greutăţile întâmpinate de cetăţeni. Mă aştept de la Consiliul European viitor să vină cu soluţii şi decizii clare. Indecizia costă vieţi”, a adăugat europarlamentarul social democrat Victor Negrescu.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat joi că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate în România 16.110 cazuri noi de Covid şi 448 de decese la pacienţi confirmaţi cu noul coronavirus.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici