Videanu poate pleca în Italia la un târg de marmură, între 17 şi 22 iunie

Adriean Videanu, judecat sub control judiciar în dosarul "Bica 2", a primit, luni, încuviinţarea instanţei supreme de a părăsi ţara, în perioada 17 - 22 iunie, pentru a se deplasa la Târgul Internaţional de Marmură de la Carrara, Italia.

182 afișări
Imaginea articolului Videanu poate pleca în Italia la un târg de marmură, între 17 şi 22 iunie

Videanu poate pleca în Italia la un târg de marmură, între 17 şi 22 iunie (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Decizia luată luni de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) este definitivă.

Adriean Videanu, judecat sub control judiciar în dosarul "Bica 2", a mai cerut instanţei supreme încuviinţarea de a părăsi ţara şi în perioada 25 aprilie - 9 mai, pentru a merge în Arabia Saudită să poarte negocieri cu cumpărători de marmură, solicitarea fiindu-i respinsă.

În dosarul "Bica 2", Alina Bica, Dorin Cocoş, Alin Cocoş, Ionuţ Mihăilescu şi fostului ministru al Economiei Adriean Videanu au fost trimişi în judecată în 25 februarie.

Printre altele, Bica este acuzată în acest dosar de abuz în serviciu în cazul lui Adriean Videanu, respectiv admiterea solicitării acestuia de ridicare a sechestrului asigurător de pe 80 de acţiuni, care fusese pus de procurorul care instrumentează dosarul Romgaz-Interagro. În acest dosar, Adriean Videanu este cercetat alături de alte persoane, pentru crearea unui prejudiciu de 11 milioane de dolari şi punerea în pericol a sistemului energetic naţional pe segmentul gazelor naturale.

Dosarul "Bica 2" a fost disjuns din cel în care fosta şefă a DIICOT fost trimisă în judecată, în 15 decembrie 2014, pentru că, în calitate de reprezentant al Ministerului Justiţiei în comisia ANRP, împreună cu membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, i-a aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian, în 2011, despăgubiri pentru un teren de 13 hectare supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici