Video VIDEO A doua ediţie a spectacolului „Simfonia Apei” din Piaţa Unirii: Valorile româneşti, celebrate cu un show inedit

Primăria Capitalei şi Apa Nova au lansat, sâmbătă seară, o nouă ediţie a spectacolului de apă, muzică şi lumini „Simfonia Apei” la Fântânile Urbane din Piaţa Unirii. Aceasta este a doua ediţie, după cea de anul trecut, atunci când au fost redeschise fântânile din Piaţă.

1503 afișări

Spectacolul va avea loc de acum în zilele de weekend (de vineri până duminică) până la finalul lunii octombrie, potrivit Apa Nova.

„Fântânile bucureştene din piaţa Unirii, redeschise în anul 2018 după un amplu proces de reabilitare desfăşurat de Apa Nova, în baza obligaţiilor asumate prin contractul de concesiune cu Primăria Capitalei, sunt primele fântâni din Europa care beneficiază de echipamente de ultimă generaţie şi oferă o nouă perspectivă apei şi oraşului deopotrivă”, se arată într-un comunicat al Apa Nova.

Potrivit sursei citate, în cadrul ediţiei de anul acesta. tema care va sta la baza spectacolelor este cea a valorilor româneşti, „care vor fi celebrate cu un show inedit”.

„Spectacolele de apă de la fântâni sunt declinate pe patru tematici menite a aduce în prim plan: stelele sportului românesc, pioneri ai inovaţiei româneşti, Bucureşti - capitală europeană şi genii ale culturii şi literaturii româneşti. Fiecare tematică are un mix muzical şi o paletă cromatică specifică. Spectacolele vor dura aproximativ 45 de minute, iar accesul este gratuit”, se mai arată în comunicatul celor de la Apa Nova.

Potrivit organizatorilor, fântânile urbane din Piaţa Unirii vor oferi în sezonul de anul acesta patru variante de spectacole care vor rula de vineri până duminică, în fiecare weekend, până la finalul lunii octombrie.

„Acestea au tematici diferite, melodiile selectate completând magia creată de jocul de apă şi lumini. Noile spectacole vor fi prezentate publicului treptat, astfel încât, fiecare sfârşit de săptămână petrecut la fântâni va fi diferit. (…) Pe cele patru „ecrane de apă” orientate spre cele patru puncte cardinale, de la fântâna centrală din Piaţa Unirii se va creea o platformă multimedia imensă pe care se vor face proiecţiile temei spectacolelor, onorându-se astfel într-un stil artistic valorile româneşti”, mai spun organizatorii.

Programul evenimentului de redeschidere al noului sezon Simfonia Apei implică restricţii de circulaţie în perimetrul Pieţei Unirii în intervalul orar 18:00 – 23:00, în ziua de 4 mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici