Video VIDEO | Amendă de 20.000 de lei pentru o cofetărie din Constanţa unde OPC a găsit coloranţi expiraţi de 15 ani

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au aplicat, joi, o amendă de 20.000 de lei Cofetăriei Silvian din Constanţa unde, în urma unui control, au găsit coloranţi expiraţi de 15 ani şi alte produse cu termenul de valabilitate depăşit. Comisarii OPC propun închiderea cofetăriei.

807 afișări

În timpul controlului efectuat marţi au fost descoperite produse expirate şi unele fără traducere în limba română, spun reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor din Constanţa.

”Au fost constatate mai multe sortimente de coloranţi expiranţi, începând din anul 2002, la sfârşitul anului 2009, 2010, 2013, 2014, 2016. Există un regulament european care spune că, dacă în produsele zaharoase, de cofetărie se utilizează anumiţi coloranţi, sunt obligatorii menţiuni de etichetare suplimentare şi această menţiune se referă la următoarea sintagmă «poate afecta atenţia şi activitatea copiilor», o parte din aceşti coloranţi conţin coloranţii E 102, E 106, 124, 129, 110. S-au constatat loturi de materii prime utilizate la prepararea produselor de cofetărie, la care nu se respectă temperatura de depozitare menţionată de producător, mă refer la diferite sortimente de margarină, erau depozitate la o temperatură mai mare decât cea menţionată de producător pe etichetă. Au fost găsiţi coloranţi fără traducerea în limba română a elementelor de identificare şi caracterizare”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, comisarul Rodica Mocanu, purtătorul de cuvânt al CJPC Constanţa.

Produsele expirate au fost puse sub sechestru, întreaga cantitate urmând să fie distrusă.

De asemenea, a fost emisă şi o propunere de suspendare a activităţii.

”A fost aplicată o amendă în valoare de 20.000 de lei şi s-a propus măsura complementară de închidere temporară a unităţii pe o durată de cel mult şase luni. Decizia privind suspendarea va fi luată de Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Sud-Est Galaţi”, a spus Rodica Mocanu.

Contactaţi telefonic, reprezentanţii Cofetăriei Silvian au refuzat să facă declaraţii despre măsura dispusă de OPC.

O angajată a firmei a confirmat, pentru MEDIAFAX, că joi cofetăria este închisă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici