Video VIDEO Andrew Noble şi Antony Blinken, mesaje adresate românilor de Ziua Naţională

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Andrew Noble, a transmis un mesaj în limba română de Ziua Naţională a României. Diplomatul a filmat mesajul cu costumul Reginei Maria în spate. „Vom fi alături de voi”, transmite Noble.

477 afișări

„La mulţi ani România. Vă urez din toată inima cele mai bune felicitări pentru aniversarea a 104 ani de la Marea Unire a României. Am vrut să vin într-un cadru care demonstrează istoria României şi ce poate fi mai frumos decât un costum al Reginei Maria. 2022 a fost un an plin de provocări”, spune în limba română Andrew Noble, într-un mesaj video.

Diplomatul aminteşte şi de agresiunea Rusiei în Ucraina.

„E foarte clar, după Covid am crezut că va fi mai uşor, dar ceea ce se întâmplă în Ucraina este o provocare pentru România, pentru aliaţii ei, pentru noi toţi şi mai ales pentru Marea Britanie. Mă bucur că în acest an an nivelul de cooperare între ţările noastre a fost cel mai înalt de oricând. Am avut opt miniştri britanici care au vizitat România, trei membri ai familiei noastre regale, creştrerea relaţiilor noastre este un simbol al solidarităţii între ţările noastre. Vă urez tuturor un an ca va veni mai liniştit, cu succes, cu sănătate şi bunăstare pentru toţi. Noi, Marea Britanie, vom fi alături de voi. La mulţi ani”, încheie Noble.

Un mesaj a fost postat şi de Ambasada SUA la Bucureşti.

„În numele Statelor Unite ale Americii, felicit poporul român la sărbătorirea Zilei Marii Uniri şi comemorarea unirii ţării dumneavoastră în urmă cu peste 100 de ani. (..) Le doresc românilor o zi naţională foarte fericită şi aştept cu interes să facem parteneriatul nostru şi mai puternic în anul care urmează”, afirmă, potrivit sursei citate, secretarul de stat Antony J. Blinken.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici