VIDEO Au început lucrările pentru mult aşteptatul pod de la Brăila

  • Cătălin Drulă a scris un mesaj pe Facebook şi a ataşat o filmare realizată cu o dronă în timpul operaţiunii.
  • Podul de la Brăila va avea o deschidere centrală de 1.120 de metri şi o lungime totală de 2 kilometri.
  • Operaţiunea va ţine până la finalul lunii iulie. În paralel, constructorul va monta cablurile de oţel care vor susţine podul.
1095 afișări
Imaginea articolului VIDEO Au început lucrările pentru mult aşteptatul pod de la Brăila

VIDEO Au început lucrările pentru mult aşteptatul pod de la Brăila

Cătălin Drulă a scris un mesaj pe Facebook şi a ataşat o filmare realizată cu o dronă în timpul operaţiunii.

„Podul de la Brăila - imagini spectaculoase cu operaţiunea pe uscat şi pe apă, de montare a platformei pe care se vor lansa cablurile de susţinere. Proiectul merge cu toată viteza înainte. Lucrările avansează bine atât la pod, cât şi la drumurile de legătură - complet deblocate de luna trecută”, a anunţat ministrul Transporturilor Cătălin Drulă.

Operaţiunea va ţine până la finalul lunii iulie. În paralel, constructorul va monta cablurile de oţel care vor susţine podul.

„Începe ridicarea platformei de lucru la Podul suspendat de la Brăila. Este un pas important pentru proiect - cu ajutorul acestei platforme sau „catwalk”, în termeni tehnici, se vor trage cele două cabluri de oţel peste pod, care vor susţine tablierul. Ridicarea totală a platformei de lucru se finalizează în 2 luni şi jumătate, dar lansarea efectivă a cablurilor merge în paralel cu acest proces şi începe la vară. Cablurile cântăresc împreună nu mai puţin de 6.700 de tone, iar fiecare dintre ele are o lungime de 2 kilometri”, a mai anunţat, ministrul Transporturilor.

Podul de la Brăila va avea o deschidere centrală de 1.120 de metri şi o lungime totală de 2 kilometri.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici