Video VIDEO Autostrada Soarelui, închisă în totalitate pe ambele sensuri de mers. Circulaţia rutieră, închisă şi pe A4 Ovidiu-Agigea/ Traficul rutier prin Vama Veche, interzis din cauza zăpezii

Circulaţia rutieră a fost închisă pe patru drumuri naţionale din judeţul Constanţa, respectiv DN38, tronsonul Agigea - Negru Vodă, DN 22 Ovidiu-Mihai Viteazu, DN3 Constanţa-Ostrov, DN22C Basarab-Cernavodă şi pe DJ 226 Năvodari-Cornu, anunţă IGPR.

604 afișări

Update 21:37 Autostrada Soarelui, închisă în totalitate pe ambele sensuri de mers. Şi A4 rămâne închisă

Totodată, rămâne închisă, în continuare, şi Autostrada 4 Ovidiu – Agigea.

Şi DN3 şi DN3A au fost închise circulaţiei rutiere, pe întreaga lungime.

Potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, în judeţul Constanţa, au fost închise şi patru drumuri naţionale: DN3 Constanţa – Ostrov, DN38 Agigea – Negru Vodă, DN22 Ovidiu – Mihai Viteazu, DN22C Murfatlar – Cernavodă.

În judeţul Călăraşi, sunt închise DN3 Ileana – Chiciu (limită bac), pe tronsonul kilometric 50 – 127+700 de metri şi DN3A, între Lehliu-Gară şi Drajna (tronsonul kilometric 0 – 43+600).

Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile din Bulgaria, autorităţile nu mai permit accesul traficului greu (vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone) dinspre România către Bulgaria, prin punctul de trecere a frontierei Giurgiu – Ruse. De asemenea, din acelaşi motiv, autorităţile nu mai permit accesul autovehiculelor (toate categoriile) dinspre România către Bulgaria, prin punctul de trecere a frontierei Vama Veche.

Şi navigaţia pe Dunăre a fost suspendată, începând cu ora 12.00, pe o perioadă nedeterminată, între kilometrii fluviali 175 (Brăila) şi 1075 (Baziaş, judeţul Caraş-Severin). De asemenea, ca urmare a vântului foarte puternic, porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud – Agigea, Midia şi Mangalia au fost închise.

Update 20:05 Circulaţia rutieră pe Autostrada Soarelui a fost închisă între Cernavodă şi Constanţa, precum şi pe Autostrada 4, tronsonul Ovidiu -Agigea, anunţă Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a anunţat că traficul rutier pe Autostrada 2 a fost închis, de la kilometrul 160 la kilometrul 212, între Cernavodă şi Constanţa.

Aceeaşi măsură a fost luată şi pe Autostrada 4, tronsonul Ovidiu -Agigea.

Update 19:15 Nu se mai permite traficul pentru toate categoriile de autovehicule dinspre judeţul Constanţa prin Vama Veche, în contextul în care în Bulgaria drumurile sunt impracticabile din cauza zăpezii, anunţă IGPR.

Inspectoratul General al Poliţiei României (IGPR) a anunţat că nu se mai permite traficul pentru toate categoriile de autovehicule dinspre judeţul Constanţa prin Vama Veche, în contextul în care în Bulgaria drumurile sunt impracticabile din cauza zăpezii.

Din acelaşi motiv, nu mai este permis nici traficul pentru autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 tone dinspre judeţul Giurgiu.

În acest context, au fost dispuse măsuri de asigurare a parcării autovehiculelor în zone sigure, a mai anunţat IGPR.

Update 18:48 În judeţul Constanţa, a fost închisă circulaţia rutieră pe DN38, tronsonul Agigea - Negru Vodă, punct de trecere frontieră către Republica Bulgaria, anunţă Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Aceeaşi măsură a fost luată şi pentru tronsoanele DN 22 Ovidiu-Mihai Viteazu, DN3 Constanţa-Ostrov, DN22C Basarab-Cernavodă şi DJ 226 Năvodari-Cornu.

Totodată, au fost instituite filtre şi la intrările/ieşirile pe/de pe Autostrada 4, în scop preventiv.

De altfel, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, le-a cerut prefecţilor, în şedinţa comandamentului de iarnă de la sediul ministerului, să ia decizia închiderii drumurilor "cu operativitate".

"Decizia pentru închiderea căilor rutiere sau a unei căi rutiere să fie luată cu operativitate. Cu această decizie, se impune deplasarea unei echipe pentru verificarea situaţiei şi luarea măsurilor de evacuare sau relocare în puncte de siguranţă. Pe traseele închise, este necesară identificarea tuturor punctelor de contact unde pot staţiona sau se pot adăposti persoane (...) Organizarea intervenţiei de deszăpezire trebuie organizată într-un mod integrat: Ministerul Transporturilor, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Energiei şi autorităţile locale pentru că atenţia şi concentrarea noastră trebuie să fie orientată în scopul salvării persoanelor aflate în dificultate şi crearea unor căi de acces către localităţile izolate(...).  Sistemul de raportare a datelor trebuie stabilit în mod unitar trebuie corelat inclusiv cu strategia de comunicare publică. Propunerea noastră este că toate instituţiile implicate să facă comunicări la fiecare trei ore.(...) Solicit factorilor de decizie să fiţi de găsit permanent, să va implicaţi direct şi responsabil în gestionarea tuturor problemelor ivite. Vă solicit să comunicaţi unii cu alţii pentru a interveni organizat. Dacă aveţi semnale că vizibilitatea este redusă şi că traficul pe anumite segmente de drum nu se realizează în condiţii de siguranţă, vă rog să închideţi din timp drumurile şi decizia să fie una rapidă, asigurându-va că pe tronsoanele închise nu se află persoane sau autovehicule", a declarat Carmen Dan.

Circulaţia rutieră pe DN38 a fost închisă de viscol. Filtre la intrările şi ieşirile de pe A4

Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a anunţat că în judeţul Constanţa, a fost închisă circulaţia rutieră pe DN38, tronsonul Agigea - Negru Vodă, punct de trecere frontieră către Republica Bulgaria.

De asemenea, se preconizează închiderea circulaţiei rutiere şi pe DN22 şi DN3 din acelaşi judeţ.

Totodată, au fost instituite filtre şi la intrările/ieşirile pe/de pe Autostrada 4, în scop preventiv.

Având în vedere mesajele de avertizare cu cod galben, respectiv portocaliu, referitoare la ninsoare şi viscol, poliţiştii le recomandă şoferilor să nu pornească la drum în zonele afectate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici