VIDEO | Avram Iancu a reuşit să străbată Dunărea înot, de la izvoare până la vărsare, stabilind un RECORD mondial

Avram Iancu, bibliotecarul din Petroşani care şi-a propus să traverseze Dunărea înot de la izvoare până la Marea Neagră, fără costum de neopren, a stabilit recordul mondial, după ce a ajuns, sâmbătă, la Sulina, punctul final al cursei, unde a fost aşteptat de sute de oameni.

4243 afișări
Imaginea articolului VIDEO | Avram Iancu a reuşit să străbată Dunărea înot, de la izvoare până la vărsare, stabilind un RECORD mondial

Avram Iancu a reuşit să străbată Dunărea înot, de la izvoare până la vărsare, stabilind un RECORD mondial

Avram Iancu a ajuns, sâmbătă, la Sulina, punctul final în drumul lui de la izvoarele Dunării spre vărsarea în Marea Neagră. Astfel, bibliotecarul din Petroşani a reuşit să stabilească un nou record mondial, fiind primul om care a parcurs înot Dunărea fără costum de neopren.

La Sulina, Avram Iancu a fost aşteptat de sute de oameni, pe melodia “We are the champions” a trupei Queen, strigând „Iancu” şi aplaudându-l atunci când a ajuns la kilometrul 0 din cursă.

“Dragi prieteni, este ultima zi. Este atacul final asupra ţintei pe care mi-am propus-o. Înot de 89 de zile, este a 89-a zi, a 89-a dimineaţă, îi mulţumesc lui Dumnezeu că este o vreme absolut excelentă, condiţii absolut excelente de înot pentru ultimii 25 de kilometri. Sper din tot sufletul să ajung la final. Vă mulţumesc că aţi fost alături de mine şi sunt convins că veţi fi alături de mine şi în aceşti ultimi 25 de kilometri. Doamne ajută, prieteni!”, a spus Avram Iancu, sâmbătă, înainte de a parcurge ultimii kilometri din cursă.

Avram Iancu are 41 de ani şi este bibliotecar în oraşul Petroşani, din judeţul Hunedoara. Acesta a luat startul în cursa de 2.860 de kilometri pe care şi-a propus să o realizeze înot de la izvoarele Dunării până la Marea Neagră, în data de 20 iunie, din oraşul Donaueschingen, din Germania.

După finalizarea cursei, Avram Iancu a devenit primul om care reuşeşte să înoate toată Dunărea doar în slip şi cu cască pe cap. Înaintea sa, sunt doi înotători din Slovenia şi Canada care au parcurs distanţa, fiind îmbrăcaţi în costum de neopren şi având labe de înot.

Petroşeneanul Avram Iancu are numeroase recorduri. El este primul român care a reuşit să traverseze Canalul Mânecii, având doar slip şi cască. Performanţa a fost realizată în august 2016, după 18 ore de înot. Cu un an înainte, în iunie 2015, Avram Iancu a înotat în Dunăre, din dreptul localităţii brăilene Gropeni până la Galaţi. Atunci a parcurs aproximativ 42 de kilometri în 10 ore.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici