VIDEO Baxuri cu „surprize” ilegale, într-un depozit din Chiajna. În loc de banane, poliţiştii au găsit o jumătate de tonă de cocaină

  • O jumătate de tonă de cocaină a fost descoperită în 35 de baxuri de banane.
  • Pe piaţa drogurilor, captura valora peste 25 de milioane de euro.
  • Provenienţa baxurilor de banane era Columbia, dar achiziţia s-a făcut dintr-un stat UE, potrivit IGPR.
2219 afișări
Imaginea articolului VIDEO Baxuri cu „surprize” ilegale, într-un depozit din Chiajna. În loc de banane, poliţiştii au găsit o jumătate de tonă de cocaină

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, împreună cu procurorii DIICOT – Structura Centrală, au descoperit, marţi, într-un depozit din judeţul Ilfov, 503 kilograme de cocaină, disimulată în 35 de baxuri de banane.

Surse judiciare au declarat că depozitul este în localitatea Chiajna.

IGPR a transmis, joi, că în urma cercetărilor s-a stabilit că respectiva cantitate de cocaină ar fi ajuns pe teritoriul României într-un transport de aproximativ 20 de tone de banane, de provenienţă Columbia, achiziţionat dintr-un stat al Uniunii Europene.

Valoarea de piaţă a drogurilor este de aproximativ 25 de milioane de euro.

Anchetatorii fac investigaţii, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute de Legea 143/2000, privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.

Activităţile au beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Intervenţii şi acţiuni Speciale şi al criminaliştilor din cadrul DGPMB – Serviciul Criminalistic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici