VIDEO: Cea mai temută dronă din lume se află la Cluj. MQ-9 Reaper participă la un exerciţiu militar

  • Cea mai temută armă din lume este în România
  • Drona care l-a ucis pe generalul iranian Quasem Solemani a fost prezentată la Cluj
  • Ambasadorul SUA în România, mesaj de forţă la adresa Rusiei
3547 afișări

Cea mai temută armă din lume e în România. E vorba de drona MQ-9 Reaper, care a fost folosită de americani la asasinarea generalului iranian Quasem Soleimani. Avionul de luptă fără pilot e la baza aeriană din Câmpia Turzii şi va fi testat şi de soldaţii noştri într-un exerciţiu comun al NATO.

Drona caută şi atacă ţinte la sol cu rachete AGM-114 Hellfire. Cea de la Cluj însă e echipată doar pentru misiuni de recunoaştere şi supraveghere. Chiar sub nasul dronei, ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerberg, a vorbit despre importanţa parteneriatului româno-american în faţa ameninţării crescânde a Rusiei.

De când România s-a alăturat NATO, în 2004, am făcut împreună contribuţii care vor menţine această regiune în siguranţă în faţa noilor ameninţări. O astfel de contribuţie este cea care ne aduce astăzi aici, dislocarea unora dintre cele mai versatile vehicule aeriene fără pilot ale noastre, MQ-9 Reaper.

Acestea au capacitatea de a monitoriza şi înţelege rapid mediul operaţional în rapidă schimbare din regiune, o regiune devenită mai volatilă ca urmare a agresiunii crescute a Rusiei în regiune: în Crimeea, în Transnistria, în Donbass şi în Marea Neagră 01 34

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici