VIDEO Coaliţia pentru Familie sugerează interzicerea filmului Disney „Frumoasa şi Bestia“ care are mâine lansarea în România

Coaliţia pentru Familie a scris un comentariu pe Facebook împotriva filmului Disney „Frumoasa şi Bestia“ în care apreciază decizia ţărilor care au interzis filmul şi îndeamnă oamenii să sesizeze Centrul Naţional al Cinematografiei.

6636 afișări
Imaginea articolului VIDEO Coaliţia pentru Familie sugerează interzicerea filmului Disney „Frumoasa şi Bestia“ care are mâine lansarea în România

Coaliţia pentru Familie, supărată pe filmului Disney: „Frumoasa şi Bestia“: „Situaţia este deosebit de delicată“

„Disney a retras filmul „Frumoasa şi Bestia” din Malaezia după ce scena homosexuală a fost cenzurată. Situaţia este deosebit de delicată având în vedere că unele şcoli ar putea folosi filmul ca material didactic pentru ilustrarea poveştii Fraţilor Grimm. Rusia a interzis filmul pentru copiii cu vârsta sub 16 ani. În România filmul a fost autorizat cu AG (audienţă generală) de către Centrul Naţional al Cinematografiei. Puteţi scrie centrului pe adresa: contact@cnc.gov.ro“, se arată în postarea Coaliţiei pentru Familie.
 
 
Scena care a stârnit controverse în Malaysia şi în Rusia, îl prezintă pe personajul LeFou, care este „confuz asupra sexualităţii sale“, după cum spune regizorul filmului Bill Condon, dansând cu un alt bărbat.
 
Filmul a stârnit numeroase comentarii, fiind singura producţie care conţine "primul moment exclusiv gay" din istoria grupului Disney.

În Malaezia, ţara în care homosexualitatea este condamnată prin lege, lansarea productiei Disney a fost amânată, autorităţile malaeziene cerând Disney să renunţe la „momentul gay”.

În Rusia, filmul a fost inclus în categoria de pelicule care nu pot fi vizionate de spectatorii în vârstă de până la 16 ani, după apelul lansat de un deputat rus ultraconservator.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici