VIDEO. Doi bărbaţi, prinşi în flagrant când încercau să vândă 15 kilograme de cannabis

Doi bărbaţi care au adus din Spania 27 de kilograme de cannabis au fost prinşi în flagrant când încercau să comercializeze 15 kilograme către alte persoane. Valoarea de piaţă a drogurilor este de aproximativ 280.000 de euro, potrivit DIICOT. Cinci persoane au fost arestate preventiv în acest caz.

406 afișări

Potrivit unui comunicat transmis luni de DIICOT, procurorii din cadrul Structurii Centrale au reţinut cinci persoane, acuzate de trafic internaţional de droguri de mare risc şi trafic intern de droguri de mare risc.

Procurorii au reţinut că în perioada 22 – 23 noiembrie, doi dintre inculpaţi, împreună cu alte persoane, au transportat din Spania şi au introdus pe teritoriul României cantitatea de aproximativ 27 de kilograme de cannabis, pentru comercializare.

Oamenii legii aveau informaţii că doi dintre ei urmează să introducă în ţară droguri de risc, astfel că procurorii DIICOT – Structura Centrală, împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti - Serviciul Antidrog au organizat o acţiune de prindere în flagrant.

Astfel, sâmbătă, au fost prinşi în flagrant doi dintre inculpaţi, în timp ce încercau să comercializeze altor doi, cantitatea de aproximativ 15 kg de cannabis.

Tot sâmbătă, procurorii DIICOT, împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti - Serviciul Antidrog au făcut o percheziţie în Bucureşti, de unde au confiscăat alte 12 kg de cannabis.

„În urma acţiunilor au mai fost ridicate şi sumele 40.150 de lei şi 12.220 de euro, 6 telefoane mobile şi 6 cartele SIM. Valoarea de piaţă a drogurilor este de aproximativ 280.000 de euro”, spun procurorii DIICOT în comunicatul citat.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au dispus, duminică, arestarea preventivă a celor cinci inculpaţi, pentru o perioadă de 30 de zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici