VIDEO După urşi, mistreţul şi-a făcut apariţia în Sinaia

  • Nu doar urşii dau năvală în oraşele de pe Valea Prahovei.
  • Mai nou, mistreţii caută mâncare în oraş.
  • Autorităţile se plâng că nu au soluţii pentru a opri avalanşa de animale sălbatice.
3409 afișări
Imaginea articolului VIDEO După urşi, mistreţul şi-a făcut apariţia în Sinaia

VIDEO După urşi, şi mistreţii şi-au făcut apariţia în Sinaia

În urmă cu circa o săptămână, Lucian Miu, un cetăţean din Sinaia, a filmat într-o dimineaţă, la ora 6.00, un mistreţ care se învârtea după mâncare printre blocuri.


Apoi, un alt cetăţean, Cristian, a filmat urşi, seara, căutând prin gunoaie în cartierul Platou Izvor din Sinaia.

Zeci de urşi au început să coboare din pădure, chiar şi în timpul zilei. Oamenii din zonă s-au învăţat cu alertele primite pe telefonul mobil.

Administratorul public al staţiunii prahovene Sinaia, Marian Panait, susţine că în pădurile din jurul oraşului trăiesc circa 30 de urşi, dintre care jumătate coboară des în localitate.
 

Recent, un bărbat din Miercurea Ciuc a fot atacat de un urs la o fermă. „Bărbatul a fost transportat imediat la spitalul din Odorheiu Secuiesc unde i s-a acordat asistenţă medicală de urgenţă. În acest moment se află în sala de operaţii, deoarece a suferit răni grave în zona pieptului” - Csaba Borboly preşedintele CJ Harghita.

Incidentul s-a produs la numai o zi după ce Tanczos Barna, ministrul mediului, a menţionat că vrea să modifice legislaţia care să permită acţionarea în regim de urgenţă în cazul în care urşii pătrund în localitate. Ordonanţa ar urma să fie aprobată în guvern în luna iulie.

 

TANCZOS BARNA ministrul Mediului
”În cazul în care aceste atacuri se repetă şi acest fenomen se generalizează la nivelul unei localităţi, intervenţia trebuie să fie prin tranchilizare şi relocare, iar dacă ursul este agresiv şi atacă,  prin împuşcare. Echipele de intervenţie trebui să fie formate din jandarmi, care asigură ordinea publică, şi vânători”. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici