Video Video. EXCLUSIV „Marius Tucă Show”. Medicul epidemiolog Geza Molnar spulberă MITUL carantinării. „Se utilizează extrem de rar, doar dacă există un risc major, nu la o viroză respiratorie!”

  • Geza Molnar: “La început, anumite restricţii erau binevenite”
  • Geza Molnar: “La o boală ca hepatita C am umple spitale cu bolnavi până în 90 de zile”
  • Geza Molnar: “Conservarea populaţiei a permis o răspândire mult mai largă după ridicarea restricţiilor”
959 afișări

În contextul controverselor apărute în spaţiul public privind restricţiile impuse de autorităţi, medicul epidemiolog Geza Molnar îţi explică ce înseamnă, de fapt, carantinarea şi când este indicat să fie utilizată. Acesta a explicat în cadrul emisiunii „Marius Tucă Show” şi care a fost „sabia” cu două tăişuri a conservării populaţiei, obligată prin prisma restricţiilor impuse să stea în casă mai bine de două luni de zile, la începutul epidemiei de COVID-19.

„Carantinarea se utilizează extrem de rar, nu la o viroză respiratorie. La început, anumite restricţii erau binevenite. Conservarea populaţiei a expus şi permis o răspândire mult mai largă după ridicarea restricţiilor, care au fost prea mult prelungite. La o boală ca hepatita C am umple spitale cu bolnavi până în 90 de zile. Carantina nu este necesară decât pentru anumite boli (…)”, mărturiseşte cunoacutul epidemiolog. 

Întrebat de jurnalistul Marius Tucă cum ar fi trebui să arate legea carantinării şi izolării în viziunea lui, epidemiologul Geza Molnar măsturiseşte franc:,, Aş fi formulat o lege extrem de simplă şi scurtă în care ar fi zis definiţia şi procedura izolării şi carantinei pe perioada COVID-19.”, a declarat reputatul specialist.


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici