VIDEO Iezi de capră neagă, filmaţi în timp ce se joacă pe un teren accidentat din Munţii Rodnei

Mai mulţi iezi de capră neagră au fost filmaţi în timp ce se joacă pe un versant al Munţilor Rodnei. Este vorba despre imagini rare în condiţiile în care caprele au, de obicei, un singur pui.

768 afișări
Imaginea articolului VIDEO Iezi de capră neagă, filmaţi în timp ce se joacă pe un teren accidentat din Munţii Rodnei

Iezi de capră neagă, filmaţi în timp ce se joacă pe un teren accidentat din Munţii Rodnei

Imaginile au fost înregistrate de un angajat al Romsilva, compania care administrează Parcul Naţional Munţii Rodnei,

„Grupa mică se dă în spectacol în Parcul Naţional Munţii Rodnei. Năzdrăvanii pui de capră neagră, supravegheaţi de mamele lor, nu au nici o grijă în această etapă a vieţii lor. Se joacă, îşi testează echilibrul, mai dau şi greş, se ridică şi .... o iau de la capăt. Între iezii năzdrăvani puteţi admira şi unul născut în urmă cu câteva zile doar. Frumoasele imagini au fost surprinse de colegul nostru Ioan Muntean, în cursul unei acţiuni de monitorizare”, au anunţat reprezentanţii Romsilva pe Facebook.

Potrivit specialiştilor, capra neagră are habitatul în zonele stâncoase montane din Europa.

Caprele au, de obicei, un singur ied, mai rar doi. Iezii sunt foarte jucăuşi şi ating maturitatea la trei ani.

Puiul este avertizat de mama sa la observarea unui pericol printr-un sunet caracteristic şi se refugiază în zone stâncoase, inaccesibile altor specii.

VEZI VIDEO AICI

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici