Video VIDEO | INCENDIUL din Parcul Naţional Domogled | 80 de pompieri încearcă să stingă focul. Acţiunile vor fi sprijinite şi în cursul zilei de joi de un elicopter dotat cu dispozitiv ”Bambi Bucket”

Operaţiunile de intervenţie pentru stingerea incendiului de pădure şi vegetaţie uscată produs în Parcul Naţional Domogled au fost reluate, joi dimineaţă, intervenind 80 de pompieri împreună cu jandarmi, lucrători silvici şi angajaţi ai parcului.

1418 afișări

Potrivit IGSU, peste 80 de pompieri împreună cu jandarmi, lucrători silvici şi angajaţi ai parcului au reluat operaţiunile de intervenţie pentru stingerea incendiului de pădure şi vegetaţie uscată, produs în Parcul Naţional Domogled.

Pe toată durata nopţii de miercuri spre joi, incendiul a fost supravegheat de lucrători din cadrul Ocolului Silvic Tarniţa.

Acţiunile de stingere vor fi sprijinite şi în cursul zilei de joi de un elicopter dotat cu dispozitiv ”Bambi Bucket”.

Aeronava facilitează atât identificarea focarelor şi zonelor de ardere, cât şi transportul apei sau a materialelor logistice în zona montană.

Incendiul a izbucnit marţi în Parcul Naţional Domogled din judeţul Mehedinţi, într-o pădure de pin negru şi vegetaţie uscată.

Pentru că nu s-a reuşit lichidarea incendiului, s-a solicitat, miercuri dimineaţa, un elicopter cu dispozitiv Bambi Bucket.

Pentru a stabili aria de manifestare, focarele şi posibilităţile de propagare, pompierii din cadrul ISU Mehedinţi au efectuat recunoaşterea din aer cu elicopterul SMURD. Aceştia au stabilit că incendiul se manifestă pe un versant cu doua piscuri, pe o suprafaţă de circa 10 hectare, în mai multe focare izolate, 10 - 12 focare pe fiecare pisc. Potrivit IGSU, arde atât vegetaţia uscată, cât şi pin, într-o zonă muntoasa greu accesibilă forţelor şi mijloacelor de intervenţie.

Miercuri, peste 60 de salvatori militari şi 10 lucratori silvici s-au deplasat în zona afectată pentru a interveni la stingerea incendiului de pădure.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici