VIDEO. Un student din Iaşi s-a filmat în timp ce ameninţă cu moartea un profesor

  • Un student de la Facultatea de Informatică a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” s-a filmat în timp ce îl ameninţă cu moartea pe unul dintre profesori
  • Profesorul ameninţat a făcut deja plângere la Poliţie
45936 afișări
Imaginea articolului VIDEO. Un student din Iaşi s-a filmat în timp ce ameninţă cu moartea un profesor

Un student din Iaşi s-a filmat în timp ce ameninţă un profesor că îi taie capul cu cuţitul

Un student al Facultăţii de Informatică de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iaşi a ameninţat cu moartea un cadru didactic. O anchetă a fost demarată, iar decanul facultăţii, Adrian Iftene, spune că doreşte să îl exmatriculeze pe „tânărul teribilist”.
 
Totul a pornit de la faptul că studentul Cristi-Mădălin Cerbu s-a filmat în timp ce ţinea o sabie în mână şi îi transmitea un mesaj video doctorandului Abel-Albert Policiuc, de la Facultatea de Informatică a UAIC.
 
„Sunt un student nedreptăţit al profesorului Abel-Albert Policiuc. Acesta este un mesaj pentru tine, după examenul la Statistică! Îţi tai capul, cu acest cuţit de cinci kile! (...) Ai grijă cum te uiţi pe temele alea! Ştii cum îţi taie capul acest obiect?!”, a spus studentul, în filmuleţul pe care i l-ar fi trimis unui prieten, iar mai apoi s-a propagat în mediul online.
 
Clipul a devenit, însă, viral şi a ajuns şi la cadrele didactice la Universitate.
 
„Propunerea din partea mea a fost într-o astfel de situaţie să exmatriculăm studentul care a produs şi realizat filmuleţul, neexistând nici un fel de înţelegere într-o astfel de situaţia nici din partea facultăţii, nici din partea universităţii. Colegii m-au susţinut în această decizie. Putem spune că am avut unanimitate. Vreau sa remarc acţiunea pozitivă a studenţilor din Consiliul Facultăţii. În Consiliul Facultăţii pe lângă profesori sunt şi studenţi. Studenţii, la fel, au dezaprobat filmuleţul făcut de colegul lor care aducea un prejudiciu de imagine colegului nostru mai tânăr, doctorandul, cu care acesta avea un conflict legat de orele unde nu primise la timp o anumită notă”, a spus, miercuri, decanul Facultăţii de Informatică din cadrul UAIC Iaşi.
 
Adrian Iftene a precizat că, pe durata Consiliului Facultăţii, a vorbit cu tânărul implicat, iar el a recunoscut fapta şi şi-a dat seama de greşeala pe care a făcut-o.
 
„El mi-a trimis e-mail mie personal prin care îşi cerea scuze pentru neplăcerea pe care a creat-o profesorului nostru mai tânăr, facultăţii, Universităţii dar a înţeles decizia pe care o vom lua şi motivaţia pentru care am luat această decizie. Cel mai mult a fost teribilism. Ei trebuiau să primească nişte note la un anumit moment. Notele nu le-au primit pentru că el nu trimisese unde trebuie soluţia. Aşa se întâmplă în mediile online. Sunt multe forme de a trimite rezultate, soluţiile către profesor. Soluţia nu a ajuns pe canalul pe care o aştepta profesorul, nota a întârziat să apară, dar titularul de curs a afirmat că urma să se evalueze şi soluţiile cate nu au ajuns prin metoda clasica de trimitere a soluţiilor pentru probleme. Din cate ştiu regulamentul de extramiculare precizează foarte clar litera cu care este exmatriculat un student când săvârşeşte o abatere. Dacă va fi încadrat în litera pe care am propus-o noi posibil sa nu mai putea fi reînmatriculat, cel puţin la universitatea noastră”, a adăugat Iftene.
 
Decanul Facultăţii de Informatică a precizat că l-a încurajat pe doctorandul ameninţat să facă o plângere la Poliţie „pentru că într-o astfel de situaţie trebuie anunţate şi organele care pot lua o decizie într-o astfel de situaţie”.
 
„A trimis doar unui prieten acest filmulet. Prietenul a trimis la alţi 10 prieteni. În momentul în care cei 10 prieteni trimit şi ei la 10 prieteni ajungem la 100 care ajunge uşor la 1.000, la 10.000 şi deja a ajuns în presă şi ştie toată lumea de acest caz”, a conchis cadrul didactic.
 
Pe altă parte, doctorandul ameninţat, Albert Policiuc, a declarat presei că a fost vorba de o neînţelegere care s-a rezolvat între timp. El mai spune că nu se teme
 
„Are o sabie, dar nu pot să spun că îmi e frică. Plus că a luat legătura cu mine. Aparent a zis că a fost o glumă. El a spus că a fost o glumă, că a trimis doar unui prieten şi prietenul a pus pe un site. (...) Nu îl cunosc personal, la ore nu s-a remarcat, nu ştiu cu ce putea sa se remarce, dar nu s-a remarcat cu nimic”, a afirmat cadrul didactic.
 
În urma celor întâmplate, studentul care riscă exmatricularea s-a filmat în timp ce îşi cere public scuze pentru ceea ce a făcut. Urmăriţi AICI înregistrarea video. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici