VIDEO MEDIAFAX TALKS: Asociaţiile de pacienţi: Prin asigurările private, pacienţii au acces la multe analize şi tratament

Asociaţiile de pacienţi au explicat, în cadrul MEDIAFAX TALKS, că accesul spre mai multe analize şi tratamente s-ar face mult mai uşor prin nişte asigurări private de sănătate. Pacienţii cu boli cronice, de exemplu, au acces foarte limitat la serviciile private.

306 afișări
Imaginea articolului VIDEO MEDIAFAX TALKS: Asociaţiile de pacienţi: Prin asigurările private, pacienţii au acces la multe analize şi tratament

MEDIAFAX TALKS: Asociaţii: Prin asigurările private, pacienţii au acces la multe analize şi tratament

"Din punctul meu de vedere, dacă statul ar considera oportună această asigurare privată, ar veni în sprijinul asiguratorilor, ar reglementa un pic piaţa şi ar face, în acelaşi timp, în aşa fel încât să scadă din povara asigurărilor publice, care sunt mari cheltuitoare de bani, dar nu aduc serviciile medicale dorite de pacienţi. Este foarte important ca serviciile medicale private să fie complementare serviciilor medicale publice şi astfel, multe analize, care nu se pot face în sectorul public, în spitalele din ţară, să fie făcute în spitalele private. Din păcate, la ora actuală, bolnavii cronici au acces foarte limitat la serviciile private deoarece România nu este o ţară foarte bogată din punct de vedere al economiei, al nivelului social şi probabil că acesta este un impediment pentru pacienţi", a declarat Radu Gănescu, preşedintele Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice, în cadrul MEDIAFAX TALKS- Sistemul Medical Privat al României.

Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice explică faptul că românul ar putea, print-un pachet de asigurări private, să prevină o eventuală îmbolnăvire a sa.

"Am văzut în ţările europene unde există asigurări private de foarte mult timp că ajută ca pacienţii să aibă asigurate servicii medicale la un nivel european, ceea ce ne dorim şi noi ca pacienţi la ora actuală. Putem pleca de la faptul că orice asigurator privat îi oferă cetăţeanului posibilitatea să îşi facă analize periodice, ceea ce înseamnă o prevenţie. Orice cetăţean poate deveni pacient şi cu cât intervenim mai repede, ştim mai repede şi ăsta este un beneficiu pentru sistemul de sănătate. Atunci când ai nevoie de servicii medicale şi statul nu îţi poate oferi acele servicii, să ai partea de asigurări private care să te ajute, fără o coplată ridicată, ceea ce, din păcate, nu se întâmplă. Şi autorităţile române ar avea de câştigat pentru că ar scădea costul din serviciul public", a adăugat Radu Gănescu.

În cadrul evenimentului MEDIAFAX TALKS- Sistemul Medical Privat al României: Piaţa Asigurărilor de Sănătate, care a avut loc joi, 27 aprilie, s-a dezbătut problema accesului pacientului român la o asigurare privată de sănătate care să îi sporească şansele de vindecare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici