VIDEO „Nici măcar un robot n-ar putea să reziste”. Discuţie sfâşietoare între o fetiţă care vrea timp pentru joacă şi părintele său

Într-un videoclip difuzat pe reţelele de socializare, o fată îi spune tatălui ei, printre suspine, că a fost „o fată cuminte zilnic” şi că are nevoie de timp de respiro după ce îşi termină temele.

13100 afișări
Imaginea articolului VIDEO „Nici măcar un robot n-ar putea să reziste”. Discuţie sfâşietoare între o fetiţă care vrea timp 
pentru joacă şi părintele său

FOTO today/Youtube

Un videoclip cu o elevă de şcoală primară din Tianjin, China, care îşi imploră tatăl să îi acorde mai mult timp de joacă a devenit viral pe reţelele de socializare. 
 
În videoclipul care a durat puţin mai mult de două minute şi care a fost postat pe platformade partajare video Douyin pe 14 octombrie, eleva numită „Ting Ting” are o discuţie cerebrală cu tatăl ei, printre suspine. „Cu tot respectul, pot să vă pun o întrebare?”, întreabă fata cu ochii în lacrimi.
 
„Mă port urât cu tine? Am vreo slăbiciune? Este ceva ce fac greşit? Orice ar fi, poţi să-mi spui. Mă voi schimba. Dar am nevoie de timpul meu liber”, continuă ea. „Nu pot să-mi petrec tot timpul studiind. Pentru a studia, am nevoie de un echilibru între viaţa educaţională şi cea personală. Înţelegi? Mi-am terminat deja temele, am făcut totul, este o problemă că mă joc?”, întreabă fata, vizibil afectată.
 
În replică, tatăl de 47 de ani răspunde slab: „Nu, bine, poţi să te joci. Dar nu poţi să te joci prea mult timp”. Fata vine în apărarea sa - ea doarme la ora 21.00 şi nu s-a jucat niciodată după miezul nopţii. „Ai fost cuminte în ultima vreme”, recunoaşte tatăl ei, spre indignarea fiicei sale. „În ultima vreme? Am fost o fată cuminte în fiecare zi!”, exclamă ea. 
 
Tatăl continuă să spună că nu are aşteptări prea mari de la fiica sa. „Ştiu”, replică Ting Ting, „dar orice îmi ceri, nici măcar un robot nu ar putea să o facă. Chiar dacă mi-ar creşte opt mâini, nu aş putea fi mai ocupată decât sunt acum”. 
 
Ting Ting îşi asigură apoi tatăl că este independentă şi pe deplin capabilă să aibă grijă de ea însăşi. În schimb, ea îl sfătuieşte pe tatăl ei să se concentreze pe rezolvarea propriilor probleme, cum ar fi plata ipotecii şi a chiriei.
 
„Iată care sunt ultimele mele cuvinte pentru tine", spune fetiţa: „Te rog să preţuieşti perioada copilăriei mele”. 
 
Videoclipul, postat pe contul comun al duo-ului tată-fiică, a obţinut peste 21 de milioane de vizualizări.
 
 
Mulţi oameni care folosesc Douyin au lăudat-o pe Ting Ting pentru că este inteligentă şi vorbeşte elocvent, subliniind că are talentul de a deveni avocată. 
 
Unul dintre ei a comentat: „Logica ei este solidă şi punctele sunt clare: a spus ceea ce mulţi adulţi nici măcar nu pot gândi... Are un talent pentru dezbateri şi un dar natural pentru a fi avocată.”
 
Mulţi au susţinut, de asemenea, argumentul lui Ting Ting. Un utilizator de pe Douyin a spus: „Preţuieşte momentele petrecute cu copilul tău. Tatăl a greşit, ar trebui să îşi ceară scuze”. 
 

Presiunea părinţilor îi afectează pe copii

 
În China, un stil agresiv de parenting  numit „elicopter”, a înlocuit „mamele tigru”, a relatat postul american de ştiri NPR. „Helicopter parenting” se referă la părinţii care sunt excesiv de protectori şi prea implicaţi în viaţa copiilor lor.
 
Este o tendinţă tot mai răspândită ca elevii să aibă un program încărcat de activităţi extracurriculare şi de cursuri cu cei mai buni tutori şi instructori, pe lângă orele de şcoală. Ceea ce pe copii îi epuizează şi deprimă.
 
Un videoclip cu un băiat de 12 ani din China a devenit recent viral după ce a cedat în timp ce îşi învăţa sora mai mică Matematică.  
 
Videoclipul viral, postat şi pe Douyin, îl arată pe băiat plângând şi frustrat în timp ce se întreabă de ce sora sa nu poate înţelege explicaţiile sale. Cei doi copii plâng, iar părintele care fimează momentul râde.
 
 
În octombrie anul trecut a fost adoptată o lege a educaţiei pentru a reduce presiunea temelor pentru acasă şi a meditaţiilor în afara şcolii pentru elevii din China. 
 
Noua lege responsabilizează guvernele locale pentru a se asigura că sunt reduse presiunile privind temele şi meditaţiile şi le cere părinţilor să le acorde copiilor timp rezonabil pentru odihnă şi exerciţii fizice, potrivit Reuters.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici