Video VIDEO O casă, un bar şi patru maşini, distruse în urma unui incendiu, în Bistriţa. Dezastrul a fost provocat de un scurtcircuit

O casă din comuna bistriţeană Dumitra, în care locuiau trei familii, barul situat la parterul imobilului şi patru autoturisme au fost distruse de un incendiu violent, în noaptea de vineri spre sâmbătă. Intervenţia pompierilor a fost îngreunată de lipsa apei, existând şi risc de explozie.

804 afișări

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud spun că la sosirea echipajelor, incendiul se manifesta cu violenţă, cauza probabilă fiind un scurtcircuit electric la unul din autovehiculele parcate în curtea interioară.

"Incendiul se manifesta cu violenţă, flăcările având o înălţime de peste 5-7 metri. (...) În casa cuprinsă de flăcări locuiau trei familii, din fericire toate persoanele au reuşit să se autoevacueze în condiţii de siguranţă. O femeie în vârstă de 71 de ani a suferit un atac de panică, a fost preluată de echipajul de prim ajutor SMURD, dar nu s-a impus transportul acesteia la spital", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa, plt. maj Marius Rus.

Potrivit acestuia, suprafaţa totală afectată de incendiu este de peste 500 de metri pătraţi.

În incendiu au ars casa de locuit, anexele, un bar şi patru maşini parcate în curte.

Intervenţia pompierilor a fost îngreunată de lipsa apei din zonă, existând totodată şi un risc ridicat de explozie întrucât în apropierea flăcărilor oamenii aveau depozitaţi saci cu azotat de amoniu folosit pentru agricultură.

“Alimentarea autospecialelor de intervenţie cu apă s-a realizat cu dificultate din cauza faptului că cel mai apropiat hidrant se află la o distanţă de circa 500 de metri de locul izbucnirii incendiului, autospecialele fiind nevoite să facă mai multe transporturi pentru alimentare. Au fost scoşi din zona de manifestare a incendiului 15 – 20 de saci care reprezentau un pericol de explozie, cu un grad ridicat de risc pentru localnicii aflaţi în număr mare în zonă, dar şi pentru echipajele de intervenţie", a afirmat plt. maj Marius Rus.

Zeci de săteni au dat o mână de ajutor pompierilor, însă locuinţa cuprinsă de flăcări a ars în totalitate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici