VIDEO O luptă între doi zimbri a fost surprinsă în Parcul Natural Vânători Neamţ

Când doi zimbri se luptă, al treilea îi desparte, aşa s-a întâmplat şi de data aceasta.

2594 afișări
Imaginea articolului VIDEO O luptă între doi zimbri a fost surprinsă în Parcul Natural Vânători Neamţ

VIDEO O luptă între doi zimbri a fost surprinsă în Parcul Natural Vânători Neamţ

Imaginile au fost publicate de Romsilva, pe pagina de Facebook.

Lupta nu a durat foarte mult şi s-a terminat indecis, pentru că un al treilea mascul, mai puternic, i-a despărţit.

Specialiştii Romsilva monitorizează tot timpul exemplarele de zimbru din Parcul Natural Vânători Neamţ.

Cel mai mare mamifer european de pe uscat, zimbrul poate ajunge la o greutate de 920 de kilograme în cazul masculilor, mai impunători, şi de 640 de kilograme în cazul femelelor. Femelele trăiesc în turme, alături de pui, în timp ce masculii sunt solitari.

Zimbrul a fost reintrodus de silvicultori în fauna României în anul 1958, la două secole de la dispariţia sa din fauna ţării, prin aducerea unor exemplare din Polonia.

Nucleul iniţial de la Ocolul Silvic Retezat s-a extins, fiind create altele, între care Parcul Natural Vânători Neamţ.

În Parcul Natural Vânători Neamţ sunt eliberate anual în natură mai multe exemplare de zimbru, după o selecţie riguroasă, în prezent, trăind în libertate 45 de zimbri, din care 15 s-au născut în libertate.

Parcul Natural Vânători Neamţ, unul dintre cele 22 de parcuri naţionale şi natural administrate de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, este situat în nordul judeţului Neamţ. Se întinde pe o suprafaţă de 30.818 hectare, din care 26.190 de hectare păduri, pe versantul estic al Munţilor Stânişoarei şi Subcarpaţii Neamţului, acoperind bazinul Ozanei şi al Cracăului.

Parcul natural, inclus în prestigiosul „Top 100 de destinaţii sustenabile”, este singurul loc din Europa în care există concomitent zimbri în libertate, semilibertate şi în captivitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici