Video VIDEO O patiserie din Bucureşti este închisă, după ce un şobolan a fost filmat printre rafturi

  • O patiserie din Sectorul 2 al Capitalei a fost închisă şi ar putea avea activitatea suspendată până la şase luni, după ce în spaţiul public au apărut imagini cu un şobolan plimbându-se printre rafturi.
  • Inspectorii ANPC au dat şi o amendă de 20.000 de lei firmei.
1233 afișări

După ce în spaţiul public au apărut imagini cu şobolanul în rafturile unei patiserii, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Cpnsumatorilor (ANPC) s-a autosesizat şi a trimis, duminică seara, echipe de control ale Comisariatului Bucureşti, în control la patiseria cu punctul de lucru în Şoseaua Pantelimon, locul de unde proveneau imaginile.

Comisarii ANPC au confirmat prezenţa unei şobolan viu în incinta unităţii.

De asemenea, au găsit grătare cu rugină şi vopsea exfoliată, neigienizate, pereţi neigienizaţi în zona de gătire, cu strat gros de grăsimi şi arsuri, tavan cu exfolieri, dar au constatat şi că nu sunt respectate temperaturile de păstrare a produselor alimentare, materiiile prime fiind depozitate la +15 grade Celsius. Produsele din spaţiul de lucru nu aveau dată limită de consum şi nu exista informare cu privire la prezenţa factorilor alergeni din produse.

„În urma controlului, operatorul economic a fost sancţionat cu amendă contravenţională, în valoare de 20.000 lei, la care s-au adăugat următoarele măsuri complementare: retragerea definitivă de la comercializare a produselor alimentare aflate în unitate, în timpul controlului (aproximativ 300 kg), oprirea temporară a prestării serviciilor patiseriei, propunerea suspendării activităţii pe o durată de cel mult 6 luni”, au transmis reprezentanţii ANPC.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici