Video VIDEO | Patru turişti s-au întâlnit cu un urs pe un traseu din Buşteni

Jandarmii din Prahova au intervenit duminică după-amiază pentru recupererea a patru turişti, care s-au întâlnit cu un urs pe un traseu din Buşteni. Potrivit Jandarmeriei Prahova, incidentul a avut loc pe traseul Jepii Mici din Buşteni.

4353 afișări

Turiştii au sunat la 112 şi au anunţat că s-au întânit cu ursul, iar jandarmii au plecat să îi recupereze.

Potrivit jandarmilor, este vorba de patru tinere, trei din Bucureşti şi una din Bacău.

„În acest moment grupul de turişti a fost preluat de către jandarmi şi un lucrător Salvamont, aceştia fiind în coborâre către localitatea Buşteni”, a mai transmis IJJ Prahova.

Jandarmeria transmite cetăţenilor o serie de recomandări în situaţia în care se semnalează prezenţa unor animale sălbatice: să vă adăpostiţi în locuri deschise sau alte zone care vă asigură protecţia, dacă vă surprinde lăsarea întunericului pe traseele montane faceţi gălăgie pe timpul deplasării pentru a evita întâlnirea cu animale salbatice, nu vă apropiaţi pentru a face fotografii, nu îi hrăniţi, nu aruncaţi cu pietre sau alte obiecte, să vă păstraţi calmul şi să nu fugiţi şi să solicite ajutorul autorităţilor prin aple la 112.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici