VIDEO Reacţia MAI, după ce imaginile cu un bărbat lovit de câine pe trecerea de pietoni au devenit virale. Trei întrebări şi-au primit răspunsul

  • Un bărbat a fost lovit de un câine pe trecerea de pietoni.
  • Videoclipul a devenit viral după ce a fost postat pe Facebook.
  • Deşi imaginile au fost distribuite de o pagină din Botoşani, incidentul ar fi avut loc în Brazilia.
  • Totuşi, MAI a reacţionat pe Instagram, răspunzând curiozităţilor oamenilor.
  • MAI: „Pericolul poate apărea oricând fie pe 4 roţi, fie pe 4 picioare şi cu coadă”.
8366 afișări
Imaginea articolului VIDEO Reacţia MAI, după ce imaginile cu un bărbat lovit de câine pe trecerea de pietoni au devenit virale. Trei întrebări şi-au primit răspunsul

Lovit de câine pe trecerea de pietoni

Un bărbat a învăţat pe pielea lui că nu doar maşinile reprezintă un pericol pe trecerea de pietoni. Acesta a păşit cu prudenţă pe zebră, s-a asigurat că are cale liberă şi s-a angajat în traversare. Totuşi, surpriza parcă a venit de nicăieri: bărbatul a fost lovit de un câine, după cum se vede şi în imaginile surprinse de camerele de supraveghere. 

Pietonul a căzut pe asfalt, lovindu-se la cap şi în zona dorsală. Acesta a rămas întins preţ de câteva momente, iar la finalul videoclipului verifică dacă este rănit.

Momentul a fost postat apoi pe pagina de Facebook Atenţie Poliţia Botoşani, acolo unde a atras un val de reacţii îngrijorate, dar şi amuzate din partea utilizatorilor reţelei de socializare. Videoclipul a fost vizionat de sute de mii de ori într-o singură zi.

Reacţia MAI

Cu toate că, în realitate, cazul s-a petrecut în Brazilia şi a fost postat iniţial pe Reddit, curiozitatea internauţilor i-a determinat pe reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne să dea curs invitaţiei oamenilor şi să răspundă câtorva întrebări. Redăm integral postarea MAI: 

„Am primit acest video cu întrebarea: Câinele care alerga după o maşină poate fi acuzat de părăsirea locului accidentului?

Răspuns:

1. Recomandăm tuturor pietonilor să se asigure temeinic atunci când traversează, chiar şi pe trecerea de pietoni. Pericolul poate apărea oricând fie pe 4 roţi, fie pe 4 picioare şi cu coadă.

2. Părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului implicat într-un accident de circulaţie, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani. Însă, cum câinele nu conducea un vehicul, desigur răspunsul este NU.

3. Îi rugăm pe conducătorii auto să conducă preventiv pentru evitarea producerii unor accidente, mai ales că au la îndemână mai multe posibilităţi: cunoaşterea semnelor de circulaţie şi … frâne mai bune decât ale căţelului din imagine.

P.S. Legenda spune că maşina este urmărită şi în acest moment de câine.”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici