VIDEO Reacţie după ce trenul Bucureşti-Viena a lovit o maşină blocată pe şine: Ruşinos! Soluţii de secol 19 pe miliarde de euro în secolul 21

Discutăm despre soluţii de secol 19 pe miliarde de euro în secolul 21, susţine Asociaţia Pro Infrastructură, după ce la Blaj trenul Bucureşti-Viena a lovit o maşină blocată pe şine.

11478 afișări
Imaginea articolului VIDEO Reacţie după ce trenul Bucureşti-Viena a lovit o maşină blocată pe şine: Ruşinos! Soluţii de secol 19 pe miliarde de euro în secolul 21

Reacţie după accidentul în care trenul Bucureşti-Viena a lovit la Blaj o maşină blocată pe şine: Soluţii de secol 19 pe miliarde de euro în secolul 21

La Blaj, trenul Bucureşti - Viena a lovit un autoturism, fără să se înregistreze victime.

„Atragem atenţia odată în plus tuturor participanţilor la trafic să acorde maximă atenţie la intersecţiile cu calea ferată, viaţa cetăţenilor fiind infinit mai importantă decât orice potenţial minut câştigat prin nerespectarea semnalelor de la barieră. În acelaşi timp, dorim să tragem un semnal de alarmă cu privire la incompetenţa şi impotenţa autorităţilor române.

Linia pe care a avut loc accidentul reprezintă un coridor internaţional de transport proaspăt demolat şi reconstruit de la zero într-un proiect de reabilitare capitală care a costat până acum câteva miliarde de euro şi care e întârziat cu mai bine de un deceniu.

Pe scurt, într-o Europă care elimină trecerile la nivel, noi le păstrăm pe construcţii noi, inclusiv prin oraşe mari, acolo unde se puteau realiza subtraversari la câteva zeci de metri distanţă! Cu alte cuvinte, discutăm despre soluţii de secol XIX pe miliarde de euro în secolul XXI”, scrie pe Facebook Asociaţia Pro Infrastructură.

În opinia asociaţiei, trebuie amintit că reconstrucţia capitală are un „standard ruşinos”: „Deşi s-au investit bani de linie de mare viteză, linia permite maximum 160 km/h, cu numeroase limitări şi restricţii <direct din fabrică>, unele chiar de 50 km/h, din cauza soluţiilor tehnice modeste”.

Asociaţia cere Ministerului Transporturilor şi CFR Infrastructură să vină în cel mai scurt timp cu o soluţie clară de eliminare a trecerilor la nivel pe magistralele principale de cale ferată, iar pe proiectele noi de modernizare şi reconstrucţie să prevadă din start soluţii de secol XXI.

Joi seara, trenul Bucureşti-Viena a lovit la Blaj o maşină blocată pe şine, iar bărbatul de 66 de ani aflat singur în maşină a scăpat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
asociaţie,
blaj,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici