VIDEO: Revoltă la Bacău. Părinţii elevilor evacuaţi pentru cazarea persoanelor suspecte de coronavirus au protestat în faţa Prefecturii

  • Părinţii elevilor cazaţi în căminul Colegiului „N.V. Karpen” din Bacău sunt revoltaţi de decizia autorităţilor de a evacua copiii pentru cazarea persoanelor suspecte de coronavirus.
  • Oamenii au protestat, luni, în faţa Prefecturii.
  • Autorităţile încearcă să găsească o altă soluţie.
1690 afișări
Imaginea articolului VIDEO: Revoltă la Bacău. Părinţii elevilor evacuaţi pentru cazarea persoanelor suspecte de coronavirus au protestat în faţa Prefecturii

Bacău: Părinţii elevilor evacuaţi pentru cazarea persoanelor suspecte de coronavirus, revoltaţi

Mai mulţi părinţi şi elevi cazaţi în căminul Colegiului „N.V. Karpen” din Bacău au fost revoltaţi de decizia autorităţilor de a evacua copiii pentru cazarea persoanelor suspecte de coronavirus şi s-au adunat, luni seară, în faţa colegiului, unde şi-au arătat nemulţumirea faţă de decizia luată, după care au mers la Prefectură pentru a protesta.

Prefectul Liviu Alexandru Miroşeanu a discutat cu cei implicaţi şi a promis că încearcă să găsească soluţii.

„Pentru toţi este o situaţie absolut deosebită. Aeroportul Bacău, zilnic, furnizează călători către municipiu şi către judeţul Bacău. Există stabilite nişte măsuri la nivel naţional, care au fost şi «întărite» în această seară (luni seara – n.r.) printr-o hotărâre la nivel naţional. Două lucruri foarte importante vreau să precizez. Nu vorbim de suspecţii de coronavirus ci de persoanele asimptomatice, care trebuie să fie carantinate imediat după ce sunt selectate în aeroport.(...). Acele persoane se află în două situaţii: cele care au domiciliul în Bacău şi care sunt izolate la domiciliu şi persoanele care ajung pe aeroport şi nu pot fi dirijate către o locaţie de domiciliu. S-a stabilit ca aceste persoane să fie dirijate către o locaţie care să îndeplinească toate condiţiile”, le-a spus părinţilor, prefectul judeţului Bacău, Liviu Alexandru Miroşeanu.

Acesta le-a explicat că în cursul zilei de duminică a făcut verificări la toate spaţiile care puteau fi folosite în acest scop şi singura locaţie pe care a identificat-o a fost căminul Colegiului „N.V. Karpen”, care a fost inspectat de către DSP Bacău, care a declarat spaţiu conform pentru această situaţie.

Părinţii i-au reproşat prefectului că elevii au fost scoşi în stradă.

O altă nemulţumire este că acel cămin se află într-o locaţie populată şi că persoanele suspecte de a fi contaminate cu coronavirus ar trebui să fie cazate într-o zonă izolată.

La finalul discuţiilor, prefectul a promis că marţi se va întruni un nou Comitet Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi se va încerca găsirea unei alte soluţii.

„Mâine (marţi - n.r.) putem lua decizia de relocare. Este o situaţie absolut specială şi voi ţine cont de dorinţele dumneavoastră”, le-a mai transmis Miroşeanu.

Pasagerii suspecţi de infecţie cu coronavirus care ajung din Italia pe aeroportul „George Enescu” din Bacău vor fi transportaţi la căminul Colegiului „N.V. Karpen”, unde vor fi monitorizaţi. Aici au fost amenajate 50 de camere cu 150 de paturi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici