VIDEO: Scandal între băcăuani şi poliţia locală, după ce un şofer de autobuz a fost încătuşat şi amendat

  • Şoferul de autobuz din Bacău a fost văzut conducând fără mască de poliţiştii locali, aceştia l-au rugat să se legitimeze, a refuzat şi a plecat către următoarea staţie unde a fost încătuşat
  • Toată scena a fost filmată, iar cei care erau în staţie îţi spun că poliţiştii au intervenit abuziv şi că nu purtau mască
  • Şoferul şi doi martori au fost amendaţi, iar un şef de la Poliţia locală şi-a dat demisia
  • Conducerea companiei de transport public din Bacău a anunţat că urmează să stabilească şi dacă este şi vina şoferului
2779 afișări
Imaginea articolului VIDEO: Scandal între băcăuani şi poliţia locală, după ce un şofer de autobuz a fost încătuşat şi amendat

Sursa FOTO: Facebook Vic Vic

Un control normal s-a transformat într-un scandal în toată regula în centrul Bacăului. Un şofer de autobuz a fost încătuşat de echipa de intervenţie a poliţiei locale, iar toată scena a fost filmată de Victor, un tânăr care era în staţie. 
 
„Au venit mascaţii sau na, erau în negru îmbrăcaţi, de la poliţia locală. Dânsul nu avea mască, mă împingea să mă dau la o parte să nu filmez, i-am  zis să se legitimeze nu a vrut. A mai luat o femeie a bruscat-o. L-a încătuşat ca un infractor”, spune el.
 
Totul a început cu o staţie înainte, când, în timpul unui control, poliţiştii locali l-au văzut pe şofer fără mască. 
 
„La cererea acestora de a se legitima a refuzat şi a plecat din staţie”, explică  Lucian Iftene, purtător de cuvânt al Poliţiei Locale Bacău. Întrebat dacă şoferul a închis uşa sau a rănit vreunul dintre poliţişti, acesta a răspuns: „Nu l-a rănit, a închis uşa şi a plecat, prinzându-i acestuia mâna. Şoferul a plecat de la faţa locului, în următoarea staţie echipajul de la poliţia locală a încercat din nou legitimarea şi identificarea acestuia care a devenit recalcitrant. A fost chemată echipa de intervenţie.” 
 
Şoferul, Victor şi încă o femeie care le-a cerut explicaţii poliţiştilor locali au primit amenzi. Pentru modul în care au intervenit poliştii locali a fost deschisă o anchetă internă, iar un şeful de serviciu de la ordine publică i-a dat demisia. Directorul societăţii de transport public susţine că se putea adopta o soluţie mult mai echilibrată şi că vor face şi ei, la rândul lor verificări pentru a afla dacă şoferul a greşit sau nu.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici