VIDEO | Un cartier din Galaţi a fost transformat în „labirint”. Localnicii au o singură ieşire din cartier

Gălăţenii acuză că un cartier a fost transformat într-un adevărat labirint, după ce Primăria a stabilit noi sensuri unice. Practic, locuitorii de pe o stradă au o singură ieşire din cartier, ocolesc întreaga zonă şi se întorc aproape în locul din care au plecat pentru a merge spre centru.

2395 afișări

Oamenii susţin că noile semne de circulaţie îngreunează circulaţia maşinilor şi nu o uşurează, aşa cum ar fi trebuit.

Semnele de circulaţie montate recent pe străzi i-au bulversat pe şoferi. Şoferii susţin că nu înţeleg logica în funcţie de care au fost stabilite direcţiile de mers, potrivit sensurilor unice, şi îi cer primarului să modifice regulile.

„Pucheanu (şi celebra “comisie”) a împânzit zona veche a oraşului cu sensuri unice!!! A <gândit> din birou şi iese un LABIRINT care mai mult afectează/încurcă fluenţa circulaţiei! Înţelegem necesitatea unei noi viziuni, a unor reglementări, dar toate trebuie să aibă în vedere CETĂŢEANUL!”, s-a plâns un şofer.

Campania de montare a semnelor de circulaţie nu s-a încheiat, dar şoferii au descoperit deja multe probleme. Pe o stradă cu sens unic, la urcare, nu se va putea circula iarna din cauza faptului că aceasta nu este asfaltată. Strada respectivă nu a fost asfaltată niciodată şi pe alocuri are piatră cubică, foarte periculoasă pentru şoferi atunci când plouă sau îngheaţă.

Apoi, locuitorii unei străzi au practic o singură ieşire din cartier şi sunt nevoiţi să ocolească întreaga zona, să traverseze un bulevard şi să se întoarcă aproape în acelaşi loc din care au plecat pentru a se îndrepta către centrul oraşului.

Mai mult, noile semne de circulaţie nu sunt respectate de numeroşi şoferi fie din nepăsare, fie din neglijenţă.

Reprezentanţii Primăriei Galaţi au anunţat modificările şi spun că acestea se vor aplica în etape, chiar dacă semnele de circulaţie au apărut deja pe stâlpi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Taguri:
galaţi,
cartier,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici