Video VIDEO Un cerb care traversează un drum montan, filmat de angajaţii unui ocol silvic

Un cerb care traversează un drum montan a fost filmat de angajaţii unui ocol silvic din judeţul Suceava. Oamenii se aflau într-o acţiune de monitorizare a faunei în momentul în care s-au întâlnit cu animalul.

185 afișări

Pădurea în care s-a produs întâlnirea oamenilor cu cerbul este administrată de Regia Naţională Romsilva.

„Prioritate de...cerb într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Râşca din cadrul Direcţiei Silvice Suceava. Colegii noştri s-au întâlnit cu un frumos cerb pe un drum, în timp ce se aflau într-o acţiune de monitorizare. Frumosul animal i-a ignorat, a traversat impasibil drumul şi s-a retras în pădure, iar colegii noştri au rămas cu o amintire frumoasă şi cu această filmare”, scrie pe pagina de Facebook a Romsilva .

Potrivit specialiştilor, cerbul este sociabil din toamnă până în primăvară, perioadă în care masculii se grupează în cârduri. Acestea sunt conduse de un cerb tânăr, iar femelele stau în cârduri separate, conduse de ciuta cea mai în vârstă. În cârdurile de ciute sunt amestecaţi, întotdeauna, viţei şi chiar cerbi din al doilea an.

Doar cerbii bătrâni şi cei foarte puternici trăiesc solitar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici