VIDEO Un nou raport informativ despre Ghiţă, Coldea şi Ponta

Sebastian Ghiţă a declarat, într-o nouă înregistrare, că Florian Coldea l-a ameninţat pe Victor Ponta că îl arestează dacă semnează contractul privind autostrada Comarnic-Braşov. Ghiţă a prezentat imagini cu Florian Coldea despre care spune că sunt filmate la casa sa de la Cheia.

13099 afișări
Imaginea articolului VIDEO Un nou raport informativ despre Ghiţă, Coldea şi Ponta

VIDEO Un nou raport informativ despre Ghiţă, Coldea şi Ponta

"Unul dintre conflictele majore pe care le-am avut cu Florian Coldea ţinea de discuţia despre dezvoltarea României, despre faptul că sunt blocate proiectele, că frica generează lipsă de absorbţie de fonduri europene, de faptul că funcţionarilor le e teamă să mai ia orice decizie şi să semneze orice document. În februarie 2015 a fost oaspetele meu la o vilă a familiei de la Cheia. A venit împreună cu familia sa. Am dovezi şi am să vi le arăt. Iată imaginile care ne prezintă pe amândoi în discuţia de la Cheia", a declarat Sebastian Ghiţă.

Ulterior, postul România TV a prezentat imagini în care apare Florian Coldea, pe teresa unei case. Filmul continuă cu Sebastian Ghiţă, care apare pe terasă şi vorbeşte cu o persoană, însă interlocutorul nu mai apare în imagini. Sebastian Ghiţă susţine că Florian Coldea l-a ameninţat pe Victor Ponta că dacă va semna contractul privind autostrada Comarnic- Braşov îl va aresta, prim-adjunctul directorului SRI fiind interesat de construcţia autostrăzii.

"Ponta îşi dorea să continue proiectul cu autostrada Comarnic-Braşov însă Coldea nu a fost de acord niciodată cu acest proiect. L-a ameninţat de faţă cu mine că îl va aresta, pe el şi funcţionari din CNADNR care îndrăznesc să avanseze cu acest proiect. Îl va aresta dacă semnează contractul. Licitaţia, pentru că a fost vorba de o licitaţie între mari concerne europene, fusese deja câştigată de către consorţiul Vinci Strabag Aktor şi era susţinută de două grupuri financiare mari: Societe Generale din Franţa şi Erste Group Bank din Austria. În februarie 2015, la Cheia i-am reproşat lui Florian Coldea că blochează România blocând acest proiect şi nu numai. Mi-a răspuns foarte nervos şi agasat că europenii vor autostrada Piteşti- Sibiu pentru că pe acolo este definit culoarul european iar restul de bani pe care România îi strânge trebuie să-i păstrăm pentru a cumpăra armanent. I-am explica că autostrada Piteşti-Sibiu costă şapte miliarde de euro şi va dura peste 12 ani să o facem iar autostrada Comarnic- Braşov va costa sub un miliard şi o poate face România în doi ani, maxim trei. Iată că ce am spus atunci a confirmat guvernul Cioloş acum câteva săptămâni. Au spus foarte clar că până în 2023 să ne luăm gândul de la a avea o autostradă. Comarnic - Braşov ne-ar fi costat mai puţin de un miliard şi România ar fi putut construi în doi ani, maxim trei. De ce s-a luat decizia, care sunt interesele? Cum le răspunde oamenilor că în 2018 n-au trecut cu o autostadă Carpaţii? Să le răspundă Coldea. Eu le spun cine a blocat construirea. A fost ultima convorbire neoficială pe 1 februarie 2015. El a plecat supărat şi după două săptămâni, pe 17 februarie, atât fostul premier, cât şi eu, ne-am trezit cu un dosar, familia lui Victor Ponta a fost chemată la DNA, le-au făcut percheziţii, le-au confiscat tabletele nepoţilor. Nici după doi ani procurorii nu au făcut ceva cu acel dosar", a spus Sebastian Ghiţă.

Sebastian Ghiţă spune că a refuzat să predea postul România TV sistemului, procurorilor şi preşedintelui Klaus Iohannis. “Sistemul nu vrea o presă liberă şi nu vrea săă fie cunoscute deciziile de la CEDO. Vor o societate în care adevărul să nu mai poată fi spus Ei a voie să facă linşaj mediatic. Agenţii lor de infuenţă din mai mute ublicaţii fac acest lucru de dimineaţa şi până seara”, a mai spus Ghiţă.

Sebastian Ghiţă a fost pierdut, în noaptea de 19 spre 20 decembrie 2016, de poliţiştii care îl filau pe DN1, în timp ce se îndrepta către casă de la un eveniment al SRI, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX.

Potrivit surselor citate, poliţiştii care îl supravegheau ar fi spus că acesta conducea cu peste 200 km/h şi că un alt autoturism i-ar fi blocat pe poliţişti. Ulterior, maşina în care se afla Sebastian Ghiţă a fost găsită la locuinţa sa, astfel că cei care efectuau filajul ar fi crezut că doarme.

Pe numele lui Sebastian Ghiţă a fost emis un mandat de arestare în lipsă, după ce a încălcat măsura controlului judiciar.

VĂ PREZENTĂM DECLARAŢIA INTEGRALĂ A LUI SEBASTIAN GHIŢĂ

În seara asta o să vă spun de ce cred eu că s-a ajuns aici. Realitatea este că am refuzat să predau RomâniaTV sistemului, procurorilor, serviciilor şi preşedintelui Iohannis.

Sistemul nu-şi doreşte o presă liberă. O piaţă media în care să concureze mai multe televiziuni. Antena 3 şi RomâniaTV au descris pe larg abuzurile din asa zisa cruciada anticoruptie bazată pe dosare falsificate. Sistemului nu-i plac judecătorii independenţi şi ziariştii care pun întrebări incomode. Sistemul vrea ca deciziile de la CEDO să rămână necunoscute oamenilor şi vrea să controleze canalele media. Practic, îşi doresc o societate în care adevărul nostru să nu mai poată fi spus, să existe doar adevărul lor. Dacă vor să acuze un om, să-l condamne dinainte să aducă probe în faţa judecătorilor, să-l linşeze mediatic, ei au voie să facă linşaj mediatic, nu le este interzis. Agenţii lor de influenţă din multe publicaţii practică acest lucru de dimineaţa până seara.

Au impus un cult al fricii şi ţin în şah Guvernul si Parlamentul printr-o avalanşă de dosare. Unul dintre conflictele majore pe care le-am avut cu Coldea ţinea de discuţia despre dezvoltarea Romaniei, despre faptul că sunt blocate proiectele, că frica genereaza lipsa de fonduri europene, de faptul ca functionarilor le este teamă să mai ia orice decizie.
In februarie 2015 a fost oaspetele meu, la o vila a familiei de la Cheia. A venit cu familia sa. Am dovezi si am sa vi le arat. Iată imaginile care ne prezintă pe amândoi în discuţia de la Cheia.

 

Ponta îşi dorea să continue proiectul Comarnic - Brasov, însa Coldea nu a fost de acord niciodată cu acest proiect. L-a ameninţat de faţă cu mine că îl va aresta şi pe el şi pe funcţionarii CNADNR care indrăznesc să avanseze cu acest proiect. Îl va aresta dacă va semna contractul. Licitaţia, pentru că a fost vorba de o licitaţie între mari concerne europene, fusese deja caştigată de către consorţiul Vinci-Strabag-Aktor şi era susţinută de două grupuri financiare mari: Societe Generale din Franţa şi Erste din Austria.

În februarie 2015, la Cheia, i-am reproşat lui Florian Coldea că blochează România blocând acest proiect şi nu numai. Acesta mi-a răspuns foarte nervos şi agasat că europenii vor autostrada Piteşti-Sibiu, pentru ca acolo e definit culoarul european, iar restul de bani pe care România îi strânge trebuie să îi păstrăm pentru a cumpăra armament. I-am explicat că autostrada Piteşti – Sibiu costă 7 miliarde euro şi va dura peste 12 ani să o facem, întinzându-se pe perioada a două exerciţii financiare ale UE, iar Autostrada Comarnic-Braşov va costa sub 1 mld. şi o poate face România în doi ani, maxim trei. Iată că ce i-am spus atunci a confirmat acum câteva săptămâni guvernul Cioloş.

Au spus foarte clar că, până în 2023, să ne luăm gândul de la a avea o autostradă. Comarnic-Braşov ne-ar fi costat mai puţin de 1 mld. şi România ar fi reuşit să o termine în doi ani, în maxim trei. De ce s-a luat această decizie? Care sunt interesele pentru a bloca interesele României? Cum o să le răspundem oamenilor că în 2018 românii încă nu au trecut cu o autostradă Carpaţii, nu ştiu. Să răspundă personal domnul Florian Coldea. Astăzi eu pot să le spun românilor cine a fost cel care a blocat construirea de autostrăzi peste Carpaţi.

A fost ultima mea discuţie cu Florian Coldea într-un cadru neoficial. Întâlnirea a avut loc pe 1 februarie 2015, a plecat foarte supărat şi, după două săptămâni, pe 17 februarie, atât fostul prim-ministru Victor Ponta, cât şi eu, ne-am trezit cu un dosar. Familia lui Ponta a fost toată chemată la DNA, li s-au făcut percheziţii, le-au fost confiscate tabletele nepoţilor.

Nici astăzi, după doi ani de zile, procurorii n-au reuşit să facă ceva cu acel dosar. Prejudiciul este zero, niciun denunţ din acela fals pe care l-au folosit împotriva domnului Victor Ponta sau împotriva mea nu s-a adeverit şi procurorii de la Ploieşti nu mai ştiu ce să facă cu acel dosar. Practic, ar trebui să găsească o formulă prin care să-şi ceară scuze, în primul rând faţă de Guvernul României, şi, în al doilea rând, faţă de România, pentru că mare ruşine au făcut în momentul în care au acuzat un prim-ministru pentru nimic şi au târât numele României într-un scandal internaţional.

Am să revin cu mai multe date, detalii, informaţii şi dovezi despre felul în care acest sistem represiv, construit de Florian Coldea şi de Codruţa Kovesi acţionează şi distruge vieţi, companii, şi despre felul în care el se foloseşte de denunţătorii falşi.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici