VIDEO | Un nou val de poluare excesivă în Capitală. Bucureştenii reclamă un aer irespirabil / Reacţia Gărzii de Mediu

  • Un nou val de poluare excesivă în Bucureşti
  • Locuitorii reclamă un aer irespirabil şi un miros de cauciuc ars
  • Garda de Mediu susţine că de vină ar fi un incendiu spontan în Comuna Corbeanca.
7652 afișări
Imaginea articolului VIDEO | Un nou val de poluare excesivă în Capitală. Bucureştenii reclamă un aer irespirabil / Reacţia Gărzii de Mediu

SURSA FOTO: ISU Bucuresti Ilfov

Dacă stai în zona de nord a Bucureştiului, cu siguranţă şi tu ai simţit mirosul de cauciuc sau de plastic ars. Probleme cu calitatea aerului au fost şi în Sectorul 6. Deşi Garda Naţională de Mediu ar fi găsit problema, un incendiu de vegetaţie spontan, bucureştenii sunt de altă părere şi spun că miroase, de fapt, a cauciuc sau plastic ars.
 
„ Aer irespirabil in zona Bucureştii Noi! Nu mai puteti spune ca e incendiu spotan! Tot noaptea, tot cauciuc! ”
 
„A doua noapte consecutiv cand nu se poate respira. Nu putem deschide geamurile, mirosul de fum/cauciuc ars a intrat in casa si se simte foarte puternic. Practic, ma ustura ochii. E ceva ciudat in povestea asta”
 
„ Este ora 7:18. A treia zi de fum! Am încercat să deschid geamurile pt a aerisi casa! Am închis la loc că m-a lovit mirosul de fum! Nu se poate aşa ceva! Este pt prima dată de când stau aici şi se întâmplă asa poluare atmosferică! Faceţi ceva urgent”
 
„Afara aerul este insuportabil greu de respirat si de inhalat....Miroase a cauciuc ars Garda de mediu”
 
„Azi dimineaţă era acelasi fum innecacios de cauciuc ars si in Clinceni, Rosu, Militari, vreti sa spuneti ca a venit de la un incendiu de vegetatie din Peris?! ”
 
„Ora 4:30 dimineata, 8 aprilie 2020. In Corbeanca se simte miros intepator de cauciuc ars si este smog. Ce incendii mai inventati acum noaptea? Zilele astea vom face o plangere penala in rem, pentru a se incepe investigatiile. Nu se mai poate cu minciunile astea penibile”, scriu bucureştenii, într-o postare de pe Facebook a Gărzii de Mediu.
 
 
 
Garda Naţională de Mediu transmite, însă, într-o postare pe Facebook, că de vină pentru poluarea resimţită în Bucureşti ar fi un incendiu de vegetaţie spontan din zona Corbeanca. 
 
 
„În urma controlului efectuat, astăzi, pe teritoriul administrativ al comunei Periş, la limita cu judeţul Dâmboviţa, la nord-nord-vest de Comuna Corbeanca, s-a constatat prezenţa unui incendiu de vegetaţie spontană uscată, care ardea mocnit, cu degajare de fum, fără flacără, pe o suprafaţa de aprox 30.000 mp.
 
Din datele obţinute de la Primăria Periş, rezultă că pe terenul incendiat se află batalurile fostei ferme de porci, arderea acestor resturi generând mirosul specific şi fumul înecăcios, resimţit de către locuitorii din vecinătate”, precizează oficialii Gărzii de Mediu.
 
Poluare excesivă în Bucureşti a fost identificată şi la începutul lunii martie.
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici