VIDEO Un pui de urs a fost găsit în captivitate în curtea unui maramureşan. Reacţia ministrului Mediului

Un pui de urs ţinut captiv într-o magazie nu este doar o încălcare a legii, ci este şi un act de cruzime, spune Tanczos Barna, după ce poliţiştii au eliberat un pui de urs ţinut în captivitate: „Animalele sălbatice nu sunt animale de companie care pot fi luate din habitatul lor natural”.

972 afișări
Imaginea articolului VIDEO Un pui de urs a fost găsit în captivitate în curtea unui maramureşan. Reacţia ministrului Mediului

Ministrului Mediului, despre puiul de urs găsit în curtea unui maramureşan: Un act de cruzime

„Nimic nu poate justifica o astfel de atitudine. Un pui de urs ţinut captiv într-o magazie nu este doar o încălcare a legii ci este şi un act de cruzime. Animalele sălbatice nu sunt animale de companie care pot fi luate din habitatul lor natural şi crescute în gospodărie. Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor se preocupă de conservarea acestei specii protejate şi condamnă orice astfel de derapaje care pun în pericol fauna sălbatică a României”, spune ministrul Mediului, Barna Tánczos, după ce comisarii Gărzii de Mediu Maramureş împreună cu poliţişti de la IPJ Maramureş au eliberat un urs, în vârstă de aproximativ patru luni, ţinut în captivitate de un bărbat, în oraşul Borşa.

Puiul de urs a fost examinat de un medic veterinar şi predat reprezentanţilor Gărzii Naţionale de Mediu, Comisariatul Judeţean Maramureş.

Ministerul Mediului precizează că animalul va ajunge la orfelinatul din Bălan unde va cunoaşte o viaţă nouă, în condiţii apropiate habitatului natural al acestei specii.

Poliţiştii din Maramureş au ridicat peste 40 de kilograme de carne ce par a fi de vânat, o ursoaică de aproximativ 4 luni, o capcană tip „gură de lup”, prevăzută cu lanţ şi ancoră metalică, precum şi alte bunuri.

Bărbatul de 59 de ani este cercetat pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, respectiv deţinerea în captivitate fără drept a unor specii de interes cinegetic.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici