Video VIDEO Un urs descoperă şi analizează o cameră video de monitorizare a faunei din Parcul Naţional Călimani

  • Un urs descoperă şi analizează o cameră video de monitorizare a faunei din Parcul Naţional Călimani.
  • Imaginile au fost înregistrate chiar de camera analizată care aparţine Romsilva. Ursul a fost atras de mirosul omului care a instalat echipamentul.
613 afișări

În imaginile înregistrate de camera amplasată într-o pădure din Parcul Naţional Călimani apare un urs în căutare de hrană. Probabil, el simte urmele lăsate de angajatul Romsilva care a instalat echipamentul şi ajunge la cameră montată pe un copac. Ursul analizează camera şi apoi pleacă în căutare de hrană.

„Cât de fin este mirosul unui urs. Putem să ne dăm seama din aceste imagini amuzante dintr-o pădure din Parcul Naţional Călimani, surprinse de o cameră de monitorizare a faunei instalată de colegul nostru Cristin Cireş. Urmele fine de miros uman de pe camera de monitorizare a faunei au fost detectate imediat de urşii aflaţi în căutarea hranei”, au explicat reprezentanţii Romsilva pe Facebook.

Specialiştii Romsilva spun că urşii detectează hrana de la câţiva kilometri distanţă, având simţul olfactiv extrem de dezvoltat. Ei au fose nazale mari şi mii de receptori ai mirosului, iar centrul mirosului din creierul ursului este de cinci ori mai dezvoltat decât al omului.

În căutarea hranei, ei fac deplasări lungi, folosindu-şi toate simţurile dezvoltate. Urşii sunt animale omnivore, hrana lor fiind vegetală, dar şi de origine animală. În meniul urşilor sunt de la peşti şi mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări şi insecte.

Parcul National Calimani este unul din cele 22 de parcuri naţionale şi naturale administrate de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva. Parcul are o suprafaţă de 24.556 de hectare pe raza judeţelor Suceava, Mureş, Bistriţa – Năsăud şi Harghita.

Conform Planului de Management, în Zonele de Protecţie Strictă şi Integrală, unde intervenţia umană este interzisă, sunt incluse 16.808,4 hectare, iar în Zona de Conservare Durabilă, „tampon”, se află 7.747,3 hectare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici