Viitorul Ucrainei, decimat de bombele ruşilor: câţi copii au murit de la începutul războiului

459 de copii au murit şi 914 au fost răniţi de pe 24 februarie 2022, data iniţierii „operaţiunii militare speciale” de către Rusia în Ucraina.

581 afișări
Imaginea articolului Viitorul Ucrainei, decimat de bombele ruşilor: câţi copii au murit de la începutul războiului

Viitorul Ucrainei, decimat de bombele ruşilor: câţi copii au murit de la începutul războiului

Obuzele ruseşti căzute în regiunile Ucrainei sâmbătă, 21 ianuarie, au rănit o fată de 7 ani din Vovchansk, regiunea Harkov, şi un băiat de 17 ani din satul Studenok, regiunea Sumî, ceea ce a adus numărul total de victime la 459 de copii şi 914 răniţi. 

Raportul aparţine Procuraturii Generale din Kiev, care a precizat că din 13.961 de copii deportaţi ilegal, doar 126 au fost repatriaţi în Ucraina.

Cifrele nu sunt definitive, deoarece nu includ date din teritoriile ocupate de ruşi şi din zonele în care ostilităţile sunt în plină desfăşurare.

De la începutul invaziei declanşate de Rusia împotriva Ucrainei, forţele de ocupaţie au distrus 3.126 de unităţi de învăţământ din Ucraina, avariind complet 337 dintre ele.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici