VIITURI în judeţul Bistriţa-Năsăud: Mai multe persoane, evacuate în ultimele ore/ Ambulanţă, blocată într-o zonă inundată

Mai multe persoane, printre care şi doi copii, au fost evacuate, miercuri seara, în judeţul Bistriţa-Năsăud, după ce o furtună puternică a dus la producerea mai multor viituri, care au inundat mai multe gospodării. Pompierii intervin în mai multe localităţi pentru salvarea localnicilor.

879 afișări
Imaginea articolului VIITURI în judeţul Bistriţa-Năsăud: Mai multe persoane, evacuate în ultimele ore/ Ambulanţă, blocată într-o zonă inundată

VIITURI în judeţul Bistriţa-Năsăud: Mai multe persoane, evacuate în ultimele ore

Furtuna s-a abătut miercuri seara asupra mai multor comune din judeţul Bistriţa-Năsăud, populaţia fiind avertizată prin sistemul Ro-Alert cu privire la emiterea unui Cod roşu de precipitaţii puternice în zonă.

Conform ISU Bistriţa-Năsăud, mai multe viituri au avut loc în Ruştuior, Gledin, Şieuţ şi Monor, care s-au format după scurgerea apei de pe versanţi. Apa a inundat mai multe gospodării din aceste localităţi.

Pompierii voluntari din localitatea Şieuţ au evacuat dintr-o locuinţă înconjurată de ape doi copii. La ora transmiterii acestei ştiri, se intervine pentru salvarea unei femei care s-a refugiat în podul casei.

Pompierii intervin şi pentru salvarea unui copil şi a bunicii acestuia dintr-o altă locuinţă inundată în localitatea Monor.

La faţa locului, au fost mobilizate mai multe echipaje din cadrul ISU Bistriţa-Năsăud cu motopompe de mare şi medie capacitate.

Ambulanţă care mergea la o intervenţie, blocată într-o zonă inundată din Bistriţa-Năsăud

 

O autospecială a Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bistriţa-Năsăud a rămas blocată, miercuri, din cauza apei acumulate pe Drumul Judeţean 172, care leagă comunele Teaca şi Şieu, sătenii intervenind pentru a ajuta personalul medical să îşi continue drumul.

Conform purtătorului de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bistriţa-Năsăud, Ciprian Păcurar, o autospecială care se deplasa la un caz medical a rămas blocată, miercuri seara, pe Drumul Judeţean 172, care a fost inundat în urma ploilor torenţiale căzute pe Valea Şieului, spre caz fiind direcţionată o altă autospecială.

„Serviciul Judeţean de Ambulanţă Bistriţa-Năsăud intervine cu două echipaje în zonele afectate de ploi şi inundaţii (comunele Şieu, Şieut, Monor), la atacuri de panică şi asistenţă medicală de urgenţă. Ambulanţa care se deplasa din Teaca spre localitatea Gledin, comuna Monor, a rămas blocată la intrare în localitatea Şieu din cauza drumului blocat şi inundat. A fost alocată o altă ambulanţă care să acorde asistenţă medicală pacientei”, a declarat Ciprian Păcurar.

La ora transmiterii acestei ştiri, sătenii din zona afectată de inundaţii ghidează şi sprijină personalul autospecialei blocate pentru a trece de zona inundată.

Mai multe localităţi din Bistriţa-Năsăud s-au aflat miercuri seara sub avertizare Cod roşu de precipitaţii abundente. De asemenea, şi hidrologii au emis tot o avertizare Cod roşu de inundaţii, care vizează râuri din judeţele Bistriţa-Năsăud şi Mureş şi care este în vigoare până joi, la ora 8.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici