VIJELIILE fac ravagii în ţară: Acoperişuri spulberate de vânt şi sute de oameni fără curent în Mureş, trenuri blocate în Drobeta Turnu Severin. Zeci de copaci doborâţi la pământ în Iaşi şi în Vaslui

Peste 30 de copaci au fost doborâţi la pământ, duminică după-amiază, de vântul puternic din muncipiul Iaşi. În Vaslui, traficul pe un drum judeţean este blocat din cauza unui copac căzut pe şosea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

6255 afișări
Imaginea articolului VIJELIILE fac ravagii în ţară: Acoperişuri spulberate de vânt şi sute de oameni fără curent în Mureş, trenuri blocate în Drobeta Turnu Severin. Zeci de copaci doborâţi la pământ în Iaşi şi în Vaslui

VIJELIILE fac ravagii în ţară: Acoperişuri spulberate de vânt în Mureş, trenuri blocate în Drobeta Turnu Severin. Zeci de copaci doborâţi la pământ în Iaşi şi Vaslui

Sute de persoane din Mureş, fără energie electrică din cauza furtunii

Peste şase sute de consumatori din trei localităţi ale judeţului Mureş au rămas fără curent electric în urma furtunii de duminică seara, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit ISU Mureş, în urma furtunii au rămas fără curent electric 420 de consumatori din municipiul Târnăveni, peste 200 din satul Delenii şi doi din Sovata.

Şi în comuna Ernei, un copac a căzut pe acoperişul unei case şi peste fire de energie electrică.

Acoperişurile a 20 de case, afectate în urma unei furtuni puternice, într-o comună din Mureş

Acoperişurile a 20 de case din comuna mureşeană Bartoş au fost afectate, duminică seara, în urma unei furtuni puternice. În Sovata, pivniţa unei vile a fost inundată, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Mureş, maiorul Cristian Virag, în comuna Bartoş 20 de case au rămas parţial fără ţigle pe acoperiş, iar un grajd a fost complet descoperit, din cauza vântului puternic.

Pompierii au intervenit şi în Sovata, unde pivniţa unei vile a fost inundată.

De asemenea, a fost nevoie de intervenţia pompierilor şi în Târnăveni, unde un acoperiş de aproximativ 50 de metri pătraţi a fost luat de vânt.

În Târgu-Mureş, un copac a căzut peste un acoperiş, iar un alt arbore a rupt câteva cabluri electrice.

Nicio persoană nu a fost rănită.

Transilvania se află, alături de alte zone, sub atenţionare cod galben de ploi şi furtuni, de duminică seara până luni dimineaţa.

Trei trenuri blocate în Drobeta Turnu Severin, din cauza unor copaci căzuţi pe calea ferată

Trei trenuri de persoane sunt blocate, duminică seara, în Drobeta Turnu Severin, din cauza mai multor copaci rupţi de vijelie care, în cădere, au rupt firele de alimentare cu energie electrică.

Potrivit CFR Infrastructură, circulaţia feroviară este oprită temporar între staţiile Gura Văii - Drobeta Turnu Severin, unde mai mulţi copaci au fost rupţi de vijelie, iar în cădere au rupt firele de alimentare cu energie electrică şi s-au prăbuşit pe calea ferată.

Trei trenuri de călători staţionează în Drobeta Turnu Severin până la finalizarea operaţiunilor de intervenţie: unul care circulă pe ruta Orşova-Craiova, altul pe ruta Bucureşti-Timişoara şi cel de-al treilea circulă în relaţia Curtici-Bucureşti.

Personalul feroviar intervine cu drezine pantograf, pentru remedierea deranjamentului tehnic la firul de contact.

Probleme similare s-au înregistrat duminică după-amiază şi între staţiile Petroşani - Crivadia (Reg. CF Timişoara), Deda - Răstoliţa - Lunca Bradului (Reg. CF Braşov) şi Şuncuiuş – Vadu Crişului (Reg CF Cluj), unde traficul a fost reluat în condiţii de siguranţă.

Zeci de copaci doborâţi la pământ de vântul puternic din Iaşi. Un drum din Vaslui este blocat

Purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi, maior Silvia Bolohan, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că până la ora transmiterii acestei ştiri au fost peste 30 solicitări la 112, după ce bucăţi de arbori s-au desprins şi au căzut fie pe carosabil, fie avariind mai multe maşini.

De asemenea, pompierii au fost solicitaţi să intervină la şapte adrese unde vântul a smuls bucăţi de acoperiş de pe blocuri, din diverse zone ale oraşului.

Până acum, nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

De asemenea, în judeţul Vaslui, în zona Rateşul Cuzei, se circulă pe un singur sens pe DJ248, după ce traficul a fost blocat de un copac cazut pe sosea.

În localitatea Băceşti mai multe cabluri electrice au fost smulse de vânt, iar zona nu este alimentată cu energie electrică.

Cea mai mare parte a Moldovei se află, de duminică seara până luni dimineaţa, sub atenţionare cod galben de ploi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici