Viktor Orban: Sancţiunile energetice ale UE sunt o bombă atomică pentru Ungaria

Sancţiunile europene sunt „o bombă atomică pe care vor să o arunce asupra economiei maghiare”, sunt cuvintele premierului ungar Viktor Orban.

5455 afișări
Imaginea articolului Viktor Orban: Sancţiunile energetice ale UE sunt o bombă atomică pentru Ungaria

Viktor Orban: Sancţiunile energetice ale UE sunt o bombă atomică pentru Ungaria

Oficialul maghiar se opune embargoului asupra petrolului rusesc, iar vorbele au fost rostite de premier la postul de radio Kossuth, potrivit relatărilor agenţiei ruse Tass.

„Fiecare ţară are dreptul suveran de a-şi determina propriul bilanţ energetic”, a subliniat Orban, subliniind că sancţiunile deja impuse de UE sunt mai dăunătoare economiei europene decât celei ruseşti.

Informaţiile occidentale sunt că Ungaria, Slovacia, dar şi Germania şi Austria au acceptat să achite în ruble resursele de energie cumpărat din Rusia prin Gazprom, făcând voia lui Vladimir Putin

Şefii UE au anunţat însă că vor să obţină independenţa energetică faţă de Rusia până la finalul anului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici