Vîntu a fost trimis în judecată în dosarul în care e acuzat că i-a dat mită un milion de euro lui Bogdan Olteanu

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, în prezent încarcerat, a fost trimis în judecată de DNA în dosarul în care este acuzat că i-a dat mită un milion de euro fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu.

505 afișări
Imaginea articolului Vîntu a fost trimis în judecată în dosarul în care e acuzat că i-a dat mită un milion de euro lui Bogdan Olteanu

Vîntu a fost trimis în judecată în dosarul în care e acuzat că i-a dat mită un milion de euro lui Bogdan Olteanu

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Sorin Ovidiu Vîntu, aflat în prezent în închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă.

"În perioada iulie - noiembrie 2008, inculpatul Vântu Sorin Ovidiu i-a promis şi remis lui Olteanu Bogdan, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, suma de 1.000.000 de euro şi sprijin electoral constând în servicii de marketing şi consultanţă, în schimbul promisiunii că va face demersuri pe lângă un înalt demnitar, astfel încât o anumită persoană să fie numită pe postul de guvernator al Deltei Dunării", arată procurorii în rechizitoriul întocmit.

Banii au fost remişi de către omul de afaceri, printr-un intermediar, la sediul unui partid politic.

Ulterior, ca urmare a diligenţelor depuse de Olteanu Bogdan, persoana respectivă a fost numită la data de 18 septembrie 2008 în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalul Bucureşti.

Pe 18 octombrie 2016, Bogdan Olteanu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Procurorii arată că prezentul dosar a fost disjuns pe motiv că, iniţial, Sorin Ovidiu Vîntu a solicitat încheierea unui acord ca urmare a recunoaşterii vinovăţiei, însă ulterior, acesta a revenit asupra deciziei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici