Vîntu către Ghiţă: Sunt călare pe tine, că, dacă am strâns puţin din pinteni, ţi-ai dat duhul

Sorin Ovidiu Vîntu spune, într-o discuţie cu Sebastian Ghiţă, că, primul lucru care se face când începe un război, se dă atacul la resurse, că îl va ridiculiza "în târg", "cu intrări în presă", avertizându-l că este "călare pe el", iar "dacă strânge puţin din pinteni, îşi dă duhul".

64 afișări
Imaginea articolului Vîntu către Ghiţă: Sunt călare pe tine, că, dacă am strâns puţin din pinteni, ţi-ai dat duhul

Vîntu către Ghiţă: Sunt călare pe tine, că, dacă am strâns puţin din pinteni, ţi-ai dat duhul (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

Vîntu îi precizează lui Ghiţă că el nu transmite mesaje "la maniera că «băi băieţi, vă rog frumos»".

"Am spus: Ce-a promis Ghiţă că vă livrează, vă livrez, staţi liniştiţi, nu-l mai încurajaţi în prostie. Ăsta e mesajul pe care l-am trimis. Ce-a promis Ghiţă că vi se livrează, vi se va livra, nu îl împingeţi la prostii. Ăsta e tipul de mesaj, nu te-am umilit nici acolo. Şi de aia am ales altă strategie, să te împing în interiorul legii. N-am, tati, n-am venit aici cu..., stai liniştit, că eu nu fac de-astea. Ţi-am spus că te-am graţiat. Am decis să aplic altă strategie, să te împing în interiorul legii, pe lege, unde sugi p..., pentru că ai fost atât de imprudent încât nu ţi-ai luat nicio măsură de precauţie, crezând, bazându-te pe chestii de-astea de golan", spune Vîntu, potrivit unei convorbiri înregistrată de Ghiţă, în 2 aprilie 2011, când se afla în maşina patronului Realitatea, pe raza localităţii Pucheni, judeţul Prahova, convorbire consemnată în referatul cu propunerea de arestare preventivă a lui Vîntu.

Vîntu i-a spus lui Ghiţă că nu şi-a luat niciun fel de precauţie.

"Şi am decis, domnule, dacă acum e atât de vulnerabil şi pot să-l fac pe băiat să devină doar casier plătitor, a întârziat şase zile, a pierdut zece milioane. De ce p... mea să mă apuc să-i fac eu, îl împing în lege şi îl f... de nu se vede. Deci, acum eşti în interiorul legii, Sebastian, unde eşti vulnerabil sută la sută", afirmă Vîntu, care se jură "pe copiii săi", spunând că este ultima discuţie serioasă pe care o mai poartă cu el.

"Şi fără să mă ascund în vreun fel, fără vreun interes, pentru că ţi-o spun deschis, sunt călare pe situaţie, sunt călare pe tine şi cred că ţi-ai dat seama de lucrul ăsta. În faţa altora, spune ce vrei. Sunt călare pe tine, că, dacă am strâns puţin din pinteni ţi-ai dat duhul. Te ridiculizez în tot târgul, te fac de c..., vei deveni un personaj penibil, eu ştiu să fac mişto şi cu intrări în presă", susţine Vîntu, subliniind că "ştie să-l facă de c..." şi că îi va izola toţi partenerii de afaceri.

Vîntu continuă spunând că, în timpul unui scandal, "fug toţi ca potârnichile", dar Ghiţă "n-are de unde să ştie".

"De-aia am venit acolo (în 27 martie, la sediul Realitatea-n.r.), ca să fie scandal, că, dacă nu veneam acolo, nu prea era scandal. Venirea mea acolo..., tu vroiai scandal, nu, eu vroiam scandal. Te-am lăsat pe tine şi tu să-l faci, să-ţi arăt cum se joacă cu adevărat cu creierul, nu cu hormonii. Deci, în timpul unui scandal, toţi cei care te-au susţinut se dau deoparte, chiar dacă se bat cu pumnii în piept, fratele nostru, sau Ghiţă, sau Sebastian, că e aia, aia sau au alte interese, se vor da deoparte... Pe ei îi doare în p..., că ai dreptate, că n-ai dreptate, că am eu, îi doare fix în p... Îi interesează să profite fără să fie atinşi de c... Or, când am apărut, am dat drumul la ventilator şi am început să arunc stropi de c... acolo, s-a făcut linişte. Întotdeauna am avut grijă să am un şir de contacte, din când în când mai scot câte un şeptar. Primul lucru care se face când începe un război, se dă atacul la resurse. Eu asta te învăţ. Identifici resursele duşmanului tău şi începi să-i anulezi resursele. Rămâi fără contracte, nu mai împingi bani, ai ieşit din business, până la sfârşitul anului eşti falit. Dar falit, falit", i-a mai spus Vîntu lui Ghiţă.

În opinia anchetatorilor, abordarea de pe o poziţie de superioritate a avut un scop unic, respectiv ca Sebastian Ghiţă "să înţeleagă că puterea o are numai Sorin Ovidiu Vîntu".

De altfel, sub acest aspect este relevantă afirmaţia lui Vîntu care la începutul întâlnirii (din 2 aprilie-n.r.) a definit caracteristicile care fac diferenţa dintre mediile lor şi datorită cărora numai inculpatul are puterea discreţionară.

"Astfel, enumerarea sacadată, apăsată a experienţelor din viaţa sa, a faptelor josnice care nu îi sunt străine, a mahalalei care l-a format, în care asasinatele la comandă erau constante ale existenţei a fost făcută cu scopul de a amplifica forţa cu care poate tranşa în favoarea sa orice situaţie. I-a descris apoi lecţiile pe care şi le-a însuşit în puşcărie şi care l-au călit, autoritatea pe care a avut-o asupra reţelelor organizate de hoţi, iar această asociere cu mediul ordonat, civilizat în care s-a format partea vătămată (un mediu slab, lipsit de forţă, conform criteriilor sale) au urmărit să amplifice forţa invincibilă a inculpatului cu care partea vătămată nu se poate angaja într-o luptă, deoarece nu are resurse şi a încheiat tabloul imaginii sale arătând că i-a lichidat şi pe cei mai temuţi asasini la comandă - racheţii - a căror notorietate negativă nu mai are nevoie de alte argumente în plus", arată procurorii, în propunerea de arestare preventivă a lui Vîntu.

În acelaşi sens, mai arată procurorii, Vîntu a ţinut să-i amintească lui Ghiţă "lecţiile anterioare şi să-i sublinieze faptul că a intenţionat să-i administreze lecţia maximă, în sens propriu".

"Ca să ştii, iniţial, pe cuvântul meu că am vrut să-ţi administrez lecţia maximă, ca să termin şi să dau o lecţie tuturor", i-a spus Vîntu lui Ghiţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici