Vîntu: În 2007, la referendum, Băsescu a venit la mine să-l susţin, eu am fost de acord

Sorin Ovidiu Vîntu a declarat miercuri în faţa completului care judecă recursul acestuia faţă de decizia de arestare preventivă că şeful statului i-a cerut sprijin mediatic în 2007, cu ocazia referendumului pentru suspendare, propunere pe care a acceptat-o, pentru "progresul României".

67 afișări
Imaginea articolului Vîntu: În 2007, la referendum, Băsescu a venit la mine să-l susţin, eu am fost de acord

Vîntu: În 2007, la referendum, Băsescu a venit la mine să-l susţin, eu am fost de acord (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

"În 2007, la referendum, el (Traian Băsescu, n.r.) a venit la mine să-l susţin. Eu i-am spus că sunt de acord, şi am stabilit împreună cu el anumite criterii în baza cărora îl susţin, bazate pe progresul şi modernizarea României", a declarat Vîntu, miercuri, în faţa instanţei care judecă recursul său faţă de hotărârea prin care instanţa inferioară a decis arestarea sa şi a altor două persoane pentru 29 de zile, sub acuzaţia de favorizare a infractorului.

Vîntu a continuat declaraţia, arătând că, "după aceea", mai mulţi "emisari" ai şefului statului au venit să-i ceară o parte din trustul de presă "Realitatea".

"După aceea, emisari ai lui au venit să-mi ceară o parte a trustului media. Evident că am refuzat. Încep ameninţările, eu refuz în continuare. Am fost ameninţat că voi fi tocat financiar, am refuzat. Am fost ameninţat că voi avea probleme, am refuzat... Ulterior, a venit un control de opt luni la Realitatea TV, pentru ca în final totul să culmineze cu arestarea mea", a spus Vântu în sala de judecată.

Omul de afaceri şi -a continuat atacurile la adresa preşedintelui, acuzându-l pe acesta că "face totul" prin Serviciul Român de Informaţii (SRI) şi că "recrutează" procurori şi oameni din presă.

"Băsescu face totul prin SRI, şi vă explic cum. Băsescu recrutează procurori şi oameni din presă, iar modul de operare este unul foarte simplu: SRI face interceptările şi sesizează procurorii cu note informative, procurorii fac dosare care apoi sunt date pe mâna jurnaliştilor, care au datoria de a-l desfigura pe adversar", a spus omul de afaceri.

Acesta susţine că a fost monitorizat chiar şi de 140 de lucrători ai SRI, vorbind chiar şi de închirierea unei frecvenţe de satelit pentru interceptarea microfonului de la mobilul său.

"140 de oameni din SRI m-au monitorizat, iar în ultima perioadă doar 40; s-a închiriat chiar şi o frecvenţă pe satelit pentru înregistrarea microfonului de la telefonul meu", a spus Sorin Ovidiu Vîntu în faţa instanţei.

Sorin Ovidiu Vîntu le-a spus magistraţilor că, dacă pentru completul de judecată Nicolae Popa poate fi "un condamnat periculos", pentru el este "un prieten".

"Pentru dumneavoastră, Popa este un condamnat periculos, pentru mine este un prieten", le-a spus Vîntu judecătorilor, atunci când aceştia i-au dat, potrivit procedurii, ultimul cuvânt înainte de încheierea procesului.

Omul de afaceri a mai declarat în faţa magistraţilor că procesul său este unul politic, acuzând instituţiile statului că fac totul pentru a-l "satisface" pe preşedinte.

"Este evident că nu am de-a face cu un proces, ci este o problemă strict politică. Provine din politică şi îmi pare rău că instituţiile acestui stat fac absolut orice pentru a-l satisface pe acest om (pe preşedintele Traian Băsescu, n.r.)", a declarat Vîntu în faţa instanţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici