Vinurile româneşti au câştigat 18 medalii la competiţia mondială Mundus Vini din Germania

Vinurile româneşti au câştigat 18 medalii la Mundus Vini, cea mai prestigioasă competiţie de vinuri din Germania şi una din cele mai importante la nivel mondial, aflată anul acesta la cea de-a 31-a ediţie.

997 afișări
Imaginea articolului Vinurile româneşti au câştigat 18 medalii la competiţia mondială Mundus Vini din Germania

Vinurile româneşti au câştigat 18 medalii la competiţia mondială Mundus Vini din Germania

Din cele 79 de probe înscrise, producătorii români de vinuri au câştigat 10 medalii de aur şi 8 de argint.

Domeniile Avereşti, partener Wines of Romania, a câştigat onorantul titlu de Best in Show, dar şi 2 medalii de aur pentru 2 din cele mai apreciate vinuri din recolta 2022: Feteasca Regală şi Busuioaca de Avereşti Diamond Selection. Cel mai premiat producător român, Cramele Recaş, a primit 2 medalii de aur (Solo Quinta 2021 şi Speis & Trank Pinot Grigio) şi 5 medalii de argint (Speis & Trank Romänien Merlot, Speis & Trank Sauvignon Blanc 2021, Sole rose, Cocoş Viognier şi Richtig Frett Chardonnay).

În cadrul ediţiei de anul acesta, care s-a desfăşurat în perioada 1-4 septembrie 2022, la Neustadt, a avut loc şi un eveniment exclusiv, în premieră, împărţit în 2 acţiuni complementare: un masterclass introductiv şi o experienţă de degustare a unor vinuri de top, atât din soiuri româneşti, cât şi din soiuri internaţionale, recunoscute pentru caracterul lor autentic.

Masterclass-ul introductiv a fost dedicat soiurilor autohtone şi a fost susţinut de Marinela Ardelean, international wine expert, fondator Wines of Romania şi ambasadoarea programului Deschidem Vinul Românesc. Au fost prezentate 6 soiuri autohtone româneşti – Fetească regală, Fetească albă, Fetească neagră, Busuioacă de Bohotin, Zghihara de Huşi şi Busuioacă de Bohotin, iar juraţii au fost plăcut impresionaţi de cele 28 de vinuri, unele parte din programul Deschidem Vinul Românesc, prezentate în cadrul degustării susţinute de Marinela Ardelean.

Vinurile premiate la cea de-a 31-a ediţie a competiţiei Mundus Vini provin din 33 de regiuni viticole de renume şi au fost degustate şi evaluate profesional de un juriu format din 130 de experţi – importatori, oenologi, somelieri, producători de vin şi jurnalişti. Din selecţia de vinuri premiate, 23 au primit cea mai mare distincţie – Grand Gold, 980 de vinuri au primit medalia Gold pentru calitatea lor extraordinară, iar premiul Silver a fost acordat pentru 671 de sortimente. Asemenea ediţiei de anul trecut, Italia a fost din nou ţara cu cele mai multe premii, însumând 413 medalii. Spania a urmat-o îndeaproape, cu 334 de medalii, iar pe cel de-al 3-lea loc s-a clasat Germania, cu 192 de premii.

Mundus Vini, a cărui primă ediţie a avut loc în anul 2001, în Germania, reuneşte, an de an, peste 11.000 de vinuri din întreaga lume, din cele mai importante regiuni viticole. Vinurile de la această ediţie au fost degustate şi notate de un juriu format din 130 experţi, din 33 de ţări – importatori, oenologi, somelieri, producători de vin, jurnalişti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici