Violatorul din Ploieşti şi-a mărturisit fapta unui pastor al Bisericii Baptiste Metanoia

Ploieşteanul arestat preventiv pentru viol, victima fiind o fetiţă de zece ani, frecventa Biserica Baptistă Metanoia şi, înainte de a se preda, a mărturisit telefonic unui pastor că el este autorul, reprezentanţii bisericii contribuind la identificarea lui şi determinându-l să se predea.

1494 afișări
Imaginea articolului Violatorul din Ploieşti şi-a mărturisit fapta unui pastor al Bisericii Baptiste Metanoia

Violatorul din Ploieşti şi-a mărturisit fapta unui pastor al Bisericii Baptiste Metanoia

Marius Costin Furmuzache, bărbatul arestat preventiv sâmbătă pentru viol şi tentativă de viol asupra unor fetiţe de zece ani din Ploieşti, frecventa din toamna anului trecut Biserica Creştină Baptistă Metanoia din Ploieşti, iar membrii acesteia se numără printre cei care au contribuit la identificarea violatorului şi l-au determinat pe acesta să se predea autorităţilor, potrivit unui comunicat dat publicităţii de Biserica Creştină Baptistă Metanoia din Ploieşti, postat pe site-ul bisericii şi semnat de către pastorul Cristian Pană, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform sursei citate, Furmuzache era "un om liniştit, apatic şi copilăros" şi nu se implica în acţiunile organizate de biserică în folosul copiilor, indiferent dacă aceste acţiuni aveau loc în biserică sau în afara acesteia, nimic din comportamentul lui nedând de bănuit că ar fi capabil să atace, să sedeze şi să violeze.

Reprezentanţii bisericii spun că vineri, 1 iulie, cu o zi înainte de a se preda autorităţilor, Furmuzache, care se afla în afara Ploieştiului, a fost sunat de către unul dintre pastorii bisericii. Suspectul i-a mărturisit pastorului că el este cel care a violat-o pe fetiţa de zece ani din cartierul Malu Roşu din Ploieşti şi că tot el a atacat alte două fetiţe în acelaşi cartier. Pastorul l-a convins pe Furmuzache să se predea autorităţilor.

Conform comunicatului bisericii Metanoia Ploieşti, după ce pastorul a discutat cu Furmuzache, trei reprezentanţi ai conducerii bisericii au mers la Poliţie şi au anunţat că acesta şi-a mărturisit fapta şi că urma să ajungă în Ploieşti cu trenul, vineri seară, la ora 22:05. A fost aşteptat de către autorităţi, însă "arestarea lui a eşuat", se arată în comunicat.

Furmuzache s-a prezentat la Poliţie a doua zi dimineaţă, însoţit de pastorul căruia îi mărturisise fapta şi care l-a convins că este mai bine să se predea.

Reprezentanţii Bisericii Metanoia din Ploieşti spun că nu sunt interesaţi de recompensa de 3.000 de euro pe care Poliţia Prahova a anunţat că o va oferi celor care vor ajuta la prinderea suspectului.

"Nu am fost nici măcar un pic interesaţi de recompensa oferită, ci acţiunea noastră a fost determinată de o datorie civică, morală şi creştinească. Dacă va exista vreo recompensă, aceasta va fi donată familiei şi victimei, nu pentru a repara ce a fost făcut, ci pentru a alina o suferinţă", se arată în comunicatul dat publicităţii, joi, de Biserica Creştină Baptistă Metanoia din Ploieşti.

Şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova a confirmat, joi, pentru MEDIAFAX, că reprezentanţii unui cult religios se numără printre cei care au contribuit la identificarea suspectului şi că aceştia au arătat că nu sunt interesaţi de recompensă.

Marius Costin Furmuzache, de 34 de ani, din Ploieşti, s-a prezentat, sâmbătă, la Poliţie şi a mărturisit că el este cel care, în data de 9 iunie, a atacat o fetiţă de zece ani, a sedat-o şi a violat-o în apartamentul în care aceasta locuieşte, în cartierul Malu Roşu din Ploieşti.

Furmuzache a mărturisit, de asemenea, că tot el este autorul unor tentative de viol supra altor două fetiţe, în acelaşi cartier. Duminică, Furmuzache a fost arestat preventiv şi nu a înaintat recurs la decizia Tribunalului Prahova privind arestarea sa.

Anchetatorii spun că bărbatul îşi premedita faptele şi că îşi urmărea victimele înainte de a le ataca, dar şi după ce făcea acest lucru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici