Violenţa domestică, una dintre problemele grave: doar în primele cinci luni, aproape 33.000 de persoane au fost victime ale violenţelor acasă sau în familie

Doar în primele 5 luni ale acestui an, aproape 33.000 de persoane au fost victime ale violenţelor acasă sau în familie şi peste 4.200 de victime au solicitat să fie departe de agresori printr-un ordin de protecţie, anunţă ministrul Familiei, Gabriela Firea.

186 afișări
Imaginea articolului Violenţa domestică, una dintre problemele grave: doar în primele cinci luni, aproape 33.000 de persoane au fost victime ale violenţelor acasă sau în familie

„Violenţa domestică trebuie pedepsită, iar victimele protejate! Am stabilit standarde minime şi paşii pe care trebuie să-i facă toate instituţiile care asigură asistenţă, suport şi consiliere victimelor adulte şi cuplurilor mamă-copil. Angajaţii din serviciile sociale care vor respecta aceste etape, vor ajuta şi mai mult victimele violenţei domestice. Doar în primele 5 luni ale acestui an, aproape 33.000 de persoane au fost victime ale violenţelor acasă sau în familie. Am primit semnale că unele victime ale violenţei domestice sunt tratate diferit faţă de altele. Că unii responsabili din serviciile de asistenţă socială se implică mai mult, iar alţii mai puţin”, scrie pe Facebook Gabriela Firea.

Ea anunţă că specialiştii Agenţiei Naţionale pentru Egalitatea de Şanse Între Femei şi Bărbaţi au gândit un fel de „manual” cu ajutorul căruia poate fi rezolvat fiecare caz în parte.

„Pentru asistenţa victimelor violenţei domestice paşii trebuie să fie aceeaşi, indiferent de situaţie: evaluarea iniţială, activarea măsurilor de protecţie în caz de urgenţă, evaluarea victimei din punct de vedere personal, social şi profesional, iar apoi stabilirea planului de intervenţie. Urmând aceşti paşi, specialiştii în asistenţă socială vor şti care sunt nevoile reale ale victimei şi cu poate fi ajutată cu succes. Doar în primele cinci luni ale acestui an, peste 4.200 de victime au solicitat să fie departe de agresori printr-un ordin de protecţie. O parte dintre aceste victime au ajuns în 42 de locuinţe protejate la nivel naţional, 20 de centre de recuperare pentru victimele violenţei domestice sau în cele 52 de centre de primire în regim de urgenţă. Ordinul pentru aprobarea standardelor minime obligatorii privind aplicarea managementului de caz în cadrul serviciilor sociale destinate victimelor violenţei domestice este în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse”, încheie Firea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici