Viorel Hrebenciuc a fost trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă

Viorel Hrebenciuc a fost trimis în judecată, fiind acuzat de mărturie mincinoasă, în urma declaraţiilor pe care le-a dat în dosarul în care Ioan Niculae şi Gheorghe Bunea Stancu au fost condamnaţi definitiv pentru finanţarea ilegală a campaniei pentru alegerile prezidenţiale din anul 2009.

402 afișări
Imaginea articolului Viorel Hrebenciuc a fost trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă

Imagine: Gabriel Petrescu/ Mediafax Foto

Viorel Hrebenciuc a fost trimis în judecată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, fiind acuzat de mărturie mincinoasă, după ce ar fi dat o declaraţie neadevărată atât în faţa procurorilor DNA cât şi în prima fază a procesului în care omul de afaceri Ioan Niculae şi fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, erau judecaţi pentru finanţarea ilegală a campaniei lui Mircea Geoană, pentru alegerile prezidenţiale din anul 2009.

"Hrebenciuc Viorel a dat la data 25.10.2011 declaraţii nesincere, în calitate de martor, în dosarul penal instrumentat de DNA, privind pe inculpaţii Ioan Niculae, Bunea Stancu Gheorghe, Teodorescu Gheorghe şi Bărac Viorel, iar la data 26.06.2013 a dat declaraţii nesincere în calitate de martor" în aceeaşi cauză, în faţa magistraţilor Judecătoriei Sectorului 1, anunţă procurorii printr-un comunicat de presă.

Astfel, "ca urmare şi a faptului că numitul Hrebenciuc Viorel nu a spus adevărul în legătură cu aspectele pentru probarea cărora a fost audiat în calitate de martor, privind fapta săvârşită de numitul Ioan Niculae, Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a dispus achitarea inculpaţilor Ioan Niculae, Bunea Stancu Gheorghe, Teodorescu Gheorghe şi Bărac Viorel. Ulterior, la data de 19.03.2015, în cauza penală, în calea de atac a apelului, aflată pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, inculpatul Hrebenciuc Viorel fiind reaudiat în calitate de martor, a dat declaraţii sincere", mai arată parchetul.

Dosarul a fost trimis Judecătoriei Sectorului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici