Viorel Hrebenciuc, pus sub învinuire în dosarul licenţei pentru un post TV

Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a venit, joi dimineaţă, la sediul central al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru a fi audiat în dosarul legat de presupuse intervenţii la CNA în favoarea primarului Gheorghe Ştefan, cu scopul obţinerii licenţei pentru un post TV. Hrebenciuc a declarat că a fost pus sub învinuire şi că se consideră "o victimă colaterală".

665 afișări
Imaginea articolului Viorel Hrebenciuc, pus sub învinuire în dosarul licenţei pentru un post TV

Viorel Hrebenciuc (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Hrebenciuc a precizat că procurorii i-au adus la cunoştinţă acuzaţii conforme cu articolul 13 din Legea nr. 78/2000 privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie.

Articolul respectiv prevede că "fapta persoanei care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, de a folosi influenţa ori autoritatea sa în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani".

Deputatul PSD a adăugat, referitor la acuzaţii, că se simte "ca picat din Lună" şi că se consideră "o victimă colaterală, după ce CNA a închis OTV".

Viorel Hrebenciuc a adăugat că îşi va angaja un avocat şi va reveni la DNA, pentru a da declaraţii.

Deputatul PSD a fost audiat de procurori, în acelaşi dosar, şi la 25 iulie, când a spus că a dat o declaraţie de martor în cazul plângerii PPDD, în care le-a relatat anchetatorilor despre relaţia instituţională dintre Parlament şi Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA).

Întrebat atunci, la intrarea în sediul DNA, în ce relaţii este cu primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, Viorel Hrebenciuc a arătat că nu este în nicio relaţie cu acesta.

Întrebat dacă a intervenit la membrii CNA în favoarea lui Gheorghe Ştefan, pentru obţinerea unei licenţe pentru un post de televiziune, Hrebenciuc a răspuns: "Da' de unde".

De asemenea, întrebat dacă a discutat cu membri ai CNA pentru favorizarea unei televiziuni în scopul obţinerii licenţei, Hrebenciuc a spus: "Niciodată".

Deputatul PPDD Liliana Mincă, membru al Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor, a depus o plângerea în luna iulie la adresa Laurei Georgescu, după ce în presă au fost difuzate înregistrări audio în care şefa CNA foloseşte un limbaj licenţios şi face referire la anumite practici, pentru obţinerea de sponsorizări cu logistică în favoarea Consiliului. Plângerea are ca obiect infracţiunile de luare de mită şi trafic de influenţă.

În plângere sunt menţionate şi fragmente din înregistrările cu Laura Georgescu, în care aceasta face referire la o posibilă sponsorizare sau donaţie a unor laptopuri pentru Consiliu.

În acest dosar, la DNA au fost audiaţi preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului, Laura Georgescu, şi mai mulţi membri ai CNA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici