Viorica Dăncilă, de la catalogul electronic la şcolile cu veceuri în spatele curţii, pe toate le doreşte rezolvate

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, duminică seara, că unul dintre obiectivele sale este să nu mai existe de unitate de învăţământ, care să nu îndeplinească minime condiţii de funcţionare, precizând că 2.188 de şcoli funcţionează fără apă, canal şi cu veceuri în curte.

205 afișări
Imaginea articolului Viorica Dăncilă, de la catalogul electronic la şcolile cu veceuri în spatele curţii, pe toate le doreşte rezolvate

Viorica Dăncilă, de la catalogul electronic la şcolile cu veceuri în curte, pe toate le doreşte rezolvate

"Trebuie să gândim că în România, la ora actuală, avem 2.188 de şcoli fără apă, canal şi cu veceuri în curte. (...) Deci, 2.188 de şcoli, cu un impact de 100,9 milioane de euro. Încercăm să introducem apă, canal şi să modernizăm aceste şcoli. Vrem să nu mai fie nicio şcoală care să nu îndeplinească aceste minime condiţii de funcţionare. Vrem să creştem investiţiile în apă şi canal şi să modernizăm drumuri, nu numai legat de şcoli, ci legat şi de comunităţi, astfel încât vrem să ajungem la un procent de 87% legat de apă, la un procent de 60% legat de canalizare", a declarat premierul Viorica Dăncilă, la RTV.

Viorica Dăncilă a afirmat că îşi propune să introducă, în şcoli, catalogul electronic.

"(...) vrem să introducem digitalizarea, vrem să introducem catalogul electronic, astfel încât părinţii să poată să urmărească activitatea elevilor, fără a mai merge la şcoală, să vadă catalogul. Vrem să introducem digitalizarea, să avem, prima dată, într-un cadru experimental, laptopul, tabla electronică, astfel încât având un exemplu de bune practici, să mergem pe urmă şi să generalizăm", a spus Dăncilă.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici